Henry Cavill, Enola Holmes'ün neden farklı bir Sherlock tasviri sunacağını açıkladı

Merak edilen Netflix filminin 23 Eylül’de yayımlanması bekleniyor

Cavill, The Witcher'daki performansıyla da göz doldurmuştu (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix’in merakla beklenen filmi Enola Holmes, Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Helena Bonham Carter gibi güçlü isimleri oyuncu kadrosunda barındırıyor ve bugüne kadar ekranlara yansıyandan farklı bir Sherlock Holmes hikayesi sunuyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Keskin zekasıyla ünlü dedektif Sherlock Holmes’ün küçük kardeşi Enola Holmes’e odaklanacak film dikkatleri Sherlock’un üzerinden biraz alarak kardeşine yöneltiyor. 

We Got This Covered'ın haberine göre kısa süre içinde Sherlock Holmes karakteriyle hayranlarıyla buluşacak 37 yaşındaki ünlü aktör Henry Cavill, filmin nasıl farklı bir Sherlock resmi sunduğunu şu ifadelerle anlattı:

Bizim Sherlock’umuz geleneksel olarak kadın düşmanı olarak görülebilecek dehadan farklı. Enola, Sherlock’u gerçekten yumuşatır ve diğer yorumlarda göremediğimiz biçimde onun kalbini açar. Böylesine ikonik bir rolü canlandırmak çok eğlenceliydi, özellikle de muazzamn ortadan kalktığı için çünkü Sherlock hikayenin ön safhasında yer almıyor. Enola başrolde olacak bu yüzden Benedict Cumberbatch veya Robert Downey Jr’ın versiyonlarıyla doğrudan karşılaştırılmayacak.

Ünlü oyuncu ayrıca şu ifadeleri ekledi:

Tüm bu çılgın ayrıntıları gören Sherlock kadar tecrübeli bir göze sahip olduğumdan emin değilim ama bir dedektif olsaydım kesinlikle asla pes etmem. İnatçı ve kararlıyım ve bir şeyin sonuna gelene kadar kazarım. Dedektiflik dramalarından asla bıkmayız çünkü bu inanılmaz kurgusal dahilerle rekabet edebiliriz ve eğer bunu başarırsak muazzam bir tatmin duygusuna sahip oluruz.

Arthur Conan Doyle’un efsanevi karakteri Sherlock Holmes’ün film uyarlamalarındaki önceki versiyonlarının aksine Enola Holmes filminde Henry Cavill’in canlandırdığı Sherlock çok daha nazik biri olarak tasvir ediliyor. 

 

 

Filmin olay örgüsü Helena Bonham Carter’ın canlandırdığı Eudoria’nın ortadan kaybolmasının ardından annesini bulmaya çalışan Enola’yı ele alıyor. Mycroft, Enola’nın asi tavırlarını onaylamıyor ve düzgün davranmayı öğrenmesi için yatılı okula gönderilmesinde ısrar ediyor. Buna karşın Sherlock, Enola’yı savunmaya daha meyilli ve onu zekası ve bağımsızlığı nedeniyle övüyor. 

Filmde gelenekçi biri olmayan Sherlock, Victoria devri toplumunun kurallarına karşı çıkan Enola’yla gurur duyuyor. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU