Merakla beklenen Netflix filmi Enola Holmes eleştirmenlerden yüksek not aldı

Filmde Henry Cavii, Millie Bobby Brown ve Helena Bonham Carter gibi isimler yer alıyor

Sherlock Holmes önceki uyarlamalardan çok daha farklı bir biçimde tasvir ediliyor (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix’in orijinal yapımı Enola Holmes eleştirmenlerden yüksek not aldı. 

Yayın platformunun en çok izlenen 10 orjinal içeriğinden 4’ü Mart’tan bu yana sırayla yayımlandı ve Extraction, Da 5 Bloods, The Old Guard ve Project Power hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu yorumlar almıştı. 

Netflix’in yakında yayımlanacak ve merakla beklenen yapımları arasında Aaron Sorkin’in The Trial of the Chicago 7’i ve David Fincher’ın Mank’ı da yer alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncu kadrosuyla göz dolduran ve 23 Eylül’de yayımlanması planlanan Enola Holmes de Sherlock Holmes hikayelerini sevenlerin beklentilerini karşılayacak gibi görünüyor. 

Sherlock Holmes’ün küçük kız kardeşi Enola Holmes’ün maceralarına odaklanacak filmde Stranger Things dizisiyle büyük bir hayran kitlesine ulaşan Milli Bobby Brown ve The Witcher performansıyla büyük övgü alan Henry Cavill yer alıyor. 

We Got This Covered'ın haberine göre Nancy Springer’ın kitaplarından uyarlanan film kısa bir süre daha merak edenleri bekletecek olsa da filme dair eleştiriler yayımlanmaya başladı ve eleştirmenlerin çoğu Enola Holmes’ün iyi bir filmin sahip olması gereken özellikleri taşıdığı konusunda hemfikir görünüyor. 

Enola Holmes, halihazırda Rotten Tomatoes’da yüzde 88’lik bir puana sahip ve görünüşe göre Millie Bobby Brown’ın bu başarıda etkisi epey yüksek. 

Arthur Conan Doyle’un efsanevi karakteri Sherlock Holmes’ün film uyarlamalarındaki önceki versiyonlarının aksine Enola Holmes filminde Henry Cavill’in canlandırdığı Sherlock çok daha nazik biri olarak tasvir ediliyor. 

 

 

Filmin olay örgüsü Helena Bonham Carter’ın canlandırdığı Eudoria’nın ortadan kaybolmasının ardından annesini bulmaya çalışan Enola’yı ele alıyor. Mycroft, Enola’nın asi tavırlarını onaylamıyor ve düzgün davranmayı öğrenmesi için yatılı okula gönderilmesinde ısrar ediyor. Buna karşın Sherlock, Enola’yı savunmaya daha meyilli ve onu zekası ve bağımsızlığı nedeniyle övüyor. 

Filmde gelenekçi biri olmayan Sherlock, Victoria devri toplumunun kurallarına karşı çıkan Enola’yla gurur duyuyor. 

Bununla birlikte film daha önce Arthur Conan Doyle’un ailesinin Netflix’e açacağı davayla da gündeme gelmişti. Doyle’un ailesi filmin uyarlandığı kitap serisinin ünlü yazarın 10 kitabının telif hakkını ihlal ettiğini ileri sürmüştü. 

2014'teki bir davada hakimin 1923'ten önce yazılan tüm Holmes hikayelerinin kamu malı olduğuna hükmetmesinin ardından aile Conan Doyle'un eserlerinin çoğunda haklarını kaybetmişti.Ancak aile Enola Holmes’ün 1923 ve 1927 arasında yazılan öykülerden parçalar barındırdığını öne sürüyor. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU