Dilipak, hakkında açılan davaları yazdı: Birileri bu işi abartmadı mı?

"Bu işler bu noktaya gelmeden biri bu işin ucunun nereye varacağını hiç düşünmedi mi?"

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, hakkında açılan davalarla ilgili yazdığı köşe yazısında "Sahi, birileri bu işi abartmadılar mı? Bu işin geri tepeceğini hiç hesaba katmadılar mı?" diye sordu.

Dilipak, bugünkü köşe yazısında AK Parti'nin kaleme aldığı bir yazı dolayısıyla kendisine açtığı dava hakkında bilgi verdi:

AK Parti Genel Başkanlığı" adına açılan 500.000 liralık tazminat davası için ilk savunmamı yaptım. Doğrusu niçin "AK Parti Genel Merkezi" adına değil de, "Genel Başkanlık" adına açıldı, onu anlayamadım!. Benim yazımdan kim ne kadar üzüldü, bu tazminat da kimin üzüntüsünü hangi ölçüde telafi edecek onu da anlamış değilim. Tüzel kişilik üzülmez, üzülen üyelerdir, ya da yöneticiler. Onlar bu parayı nasıl paylaşacaklar, partilerine hibe edeceklerse, kim hangi oranda bağışta bulunmuş olacak.. Bu "Genel Merkez"in mi üzüntüsü, "Genel Başkanlığın" mı, taşra teşkilatları da buna dahil mi, onu da anlayamadım!. 

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu'nun da kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Akit yazarı şöyle devam etti:

Daha geliyor, daha şimdiden 1000 sayfayı geçti ve gelmeye devam ediyor. Halkın Kurtuluş Partisi üyelerinin açtığı bir dava var bir de il ve ilçelerden suç duyuruları gelmeye devam ediyor. Bu arada Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de soruşturma açmıştı, şikayet var diyorlardı. Şikayet ne, şikayetçi kim, bilgimiz olsun ki, ona göre savunma yapalım dedik, ama savunma yapmadığımız gerekçesi ile ihraç kararı almışlar. Onlar daha çok, "Toplumsal cinsiyet", "Cinsel tercih" ve "Cinsel yönelim"e takmışlar kafayı.

"Bu davacılarla benim de davam olacak. Ve tabii bu işi bu noktaya getirenler, sözlerimi çarpıtanlar, günler sonra bu işin işaret fişeğini çakanlar, çarpıtmalar üzerinden algı oluşturarak mediayı harekete geçirenler, aldıkları işarete göre yalan ve iftiralarla kaleme sarılanlarla bir hesabım olacak o gün" ifadesini kullanan Dilipak, şöyle yazdı:

Sahi, birileri bu işi abartmadılar mı? Bu işin geri tepeceğini hiç hesaba katmadılar mı? Bu işler bu noktaya gelmeden biri bu işin ucunun nereye varacağını hiç düşünmedi mi!

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU