Cübbeli, Humeyni üzerinden Milli Görüşçülere yüklendi: "Hz. Fatma'ya vahiy geldi" sözlerini duyduktan sonra fikirleri değişmeyecek mi?

Humeyni'nin Hz. Fatma ile ilgili sözleri üzerinden Milli Görüş camiasını eleştiren Ünlü, "Milli Görüş camiasında eskiden beri bu İrancılık var. Onları iyi Müslüman görmek, İslam devleti olarak görme modası var" ifadelerini kullandı

İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca lakablı Ahmet Mahmut Ünlü, İran devriminin lideri Ayettullah Humeyni üzerinden Milli Görüşçüleri eleştirdi.

Ünlü, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımında , "Humeynî’yi Müslüman Sanan Bâzı Millî Görüşçülerin, Onun 'Peygamberden Sonra Fâtıma Annemize de Vahiy Geldiğine Dâir' Sözlerini Duyduktan Sonra Hâlâ Fikirleri Değişmeyecek mi?" notunu düştü.

Youtube kanalında yayınladığı videoda, Humeyni'nin, Hz. Muhammed'in kızı Hz. Fatma ile ilgili sözlerinin yer aldığı ses kaydını yayımladıklarını ifade eden Ünlü, "Humeyni, 'Peygamberimizden sonra Cebrail Fatma'ya vahiy getirmeye başladı. Hz.Ali de o vahiyleri yazdığı için vahiy katibi oldu' diyor. Kur'an'ı yazandan başka vahit katibi olur mu?" ifadelerini kullandı.

Peygamber'den başkasına vahiy geldi diyenin kafir olacağını söyleyen Ünlü, "Hz. Fatma'ya Kur'an mı geldi. Perygamberden sonra vahiy kesildi. Kur'an bunu söylüyor. Bir de Cebrail geldi diyor. İlham manasında geldi dersin. Hz. Musa'nın annesine olduğu gibi. Ama burada Cebrail vahiy getirdi diyor. Vahiy Pergambere gelir. Hz. Fatma'ya peygamber diyor" diye konuştu.

Ünlü şöyle devam etti:

Çünkü Peygamberimizdir son peygamberdir sonra başkası gelemez. Bırakın kadını, erkek bile gelemez. Yeni bir peygamber geldi diyen kafir olur. Bunlar, Hz. Ayşe'ye, dört halifeye baş düşman. Ben bunları senelerdir anlatıyorum. İşte Humeyni'nin kendi sesini yayınladım. Bunlar Fatma mushafı diye bir Kur'an çıkardılar. Kendileri uydurdular bunlar acem palavraları. Kur'an bir tane başka yok.

"Sakallarına sarıklarına aldanmayın"

İran'daki İslam anlayışının itikadi olarak yanlış olduğunu söyleyen Ünlü, "Evvelden beri söyledik. Aldanmayın sakallarına, sarıklarına. İtikatleri bu. İmanları yok. Humeyni bu işin başı değil mi? Caferi mezhebinin en uygunu olduğunu söylüyor. Al sana itikat. Ben Caferilerin hepsi böyledir hepsi kafirdir demiyorum. Bunu Sünni de dese kafir olur. Ben İran rejimi kastediyorum. İran rejimini kuran bu adam değil mi? Humeyni'nin bu kaydı yeni düştü bana. Ters ilişkinin cevazı, gayri meşru olan şeylerin İslam'da mübah olduğu kendi kitaplarında var" ifadelerini kullandı.

"Milli Görüş camiasında eskiden beri İrancılık var"

Ünlü, Humeyni'nin sözleri üzerinden Milli Görüşçüleri de eleştirerek, "Milli Görüş camiasında eskiden beri bu İrancılık var. Onları iyi Müslüman görmek, İslam devleti olarak görme modası var" dedi.

Ünlü şöyle devam etti:

Onlar bizim vatanımız bölmek için uğraştılar. Türkiye'de iç savaş için uğraştılar. PKK'ya destek verdiler. Bunları bilmiyor muyuz? Suriye'de ne yaptıklarını bilmiyor muyuz? İran bize dürüst olsa, PYD orada devlet kurabilir mi? Amerika ile savaşıyorum diye numara yapıyor. Irak da onların ellerinde. Suriye ellerinde. PKK nasıl burada devlet olma yolunda ilerliyor?

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU