Pervin Buldan'dan muharrem mesajı: Barış, özgürlük ve kardeşliğe vesile olsun

Garip Dede Dergahı'nı ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, muharrem ayının savaşların yasaklandığı bir ay olduğunu belirterek, ülkede barış, özgürlük ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulundu

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, muharremin barış ve kardeşliğe vesile olmasını diledi / Fotoğraf: HDP

Muharrem ayı dolayısıyla Küçükçekmece'deki Garip Dede Dergahı'nda etkinlik düzenlendi. 

Buradaki etkinliğe Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP ve CHP milletvekilleri, Alevi derneklerinin yönetici, ana ve dedeleri, Barış Anneleri katıldı. 

Etkinlik Alevi deyişleri eşliğinde yapılan semah gösterimi ile başladı.

Garip Dede Dergahı'dan Celal Fırat, etkinliği açılış konuşmasını yaptı. 

Fırat, Kerbala'dan bu yana bin 400 yılın geçtiğini anımsattı. 

Fırat, "Bugün burada aşuremizi dağıtacağız. Aşuremiz bizim için hak dengesidir. Bunun tarihi Sümerlere dayanır. Halkların bir arada yaşamalarından kaynaklı birbirini etkilediğini, birbirine benzediği aşikardır. Ama her halk tarihe geçmek için bir lider ve bir hareket gerçekleştirmiştir. Son yıllarda değerlerimiz özünden koparılmaktadır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise Alevi canların arasında olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu ifade etti.

"Alevi canlarımız, yoldaşlarımız bu topraklarda büyük zulümler gördü" diyen Buldan, "Tıpkı Kürtler gibi, Ermeniler ve Süryaniler gibi. Ancak her dönemin zalimine karşı direnenler hep olmuştur. Tıpkı Kerbela'dan giderken 72 yoldaşıyla birlikte zalime karşı direnen Hz. Hüseyinler gibi. Bugün de bu topraklarda zalimler vardır ama bu zalimlere karşı direnenler de vardır. Her zaman için direnenlerin kazanacağını bilmeniz lazım. Zulmedenlerin zalimlerin kaybedeceği dönemlerin yakın olduğunu bilmeniz lazım" diye konuştu.


Muharremin maneviyat olarak herkeste derin izler bırakan bir ay olduğuna vurgu yapan Buldan, şunları söyledi: 

"Tarihsel arka planında muharrem aynı zamanda savaşların, kan dökmelerin, küskünlüklerin çatışmaların yasaklandığı bir aydır. Tam da bu vesile ile Ortadoğu başta olmak üzere her türlü çalışma çatışmanın ve savaşın son bulmasına vesile olacak bir ay olan muharrem ayının ülkemize barış getirmesini, özgürlük getirmesi ve kardeşliğe vesile olmasını yürekten temenni ediyorum. Biraz önce dedemizin yaptığı açıklamaya gerçekten katılarak ifade etmek isterim ki aşure zenginlerin fakirlere dağıtacağı bir çorba değildir. Her bir insanımız, emeğini, sevgisini, şefkatini içine katarak bin bir emekle pişirdiği aşure tüm canlara helal olsun. Pişirdiğiniz aşureler hakkın defterine yazılsın. Bugün buraya milletvekili arkadaşlarımla birlikte sizlerin bu manevi duygusuna ortak olmaya, aşurenizden bir kaşık yemeye geldim. Bir kez daha pişirilen aşurenin tüm canlara aşk olması dileğiyle hepinizi sevgiyle selamlıyorum, Hızır hepimizin yardımcısı olsun." 
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU