Buldan: Tam 30 kez 'doğalgaz bulduk' dediler ama ortada bir şey yok

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Türkiye halklarının geleceğini düşünmeyen iktidarın halka verecek hiçbir şeyin olmayacağını söyledi. Buldan, “Bunların verecekleri en büyük müjde istifa etmektir” dedi

Pervin Buldan / HDP Basın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 1 Haziran’da başlattıkları “Demokratik Mücadele Programı”nın 3'üncü aşaması kapsamında başladığı ziyaretlerine bugün Muş'la devam etti.

HDP kongresinde halkın kendilerine verdiği mesajdan sonra büyük bir yürüyüş başlattıklarını kaydeden Buldan, "Halkımız kongrede bize; 'sizin yanınızdayız' mesajı verdi. Faşizm, tutuklama ve tecride karşı demokrasi, barış, özgürlüğü çoğaltmak için bu mücadeleyi yürütüyoruz” dedi.

Buldan, sorunların çözüm bulması için demokratik bir güç birliğine ihtiyaç olduğunu, bu meselenin sadece HDP'nin veya Kürtlerin sorunu olmadığını, yaşananlardan herkesin etkilendiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu sorun hem Kürdün hem Türkün”

Ekonomik sorunların ve yaşanan çatışmaların tüm Türkiye’yi etkilediğini aktaran Buldan, “Bu ülkede milyonlarca işsiz ve yoksul var. Bu sorun hem Türk'ün hem Kürt'ün ama aynı zamanda kadının, gencin, Ermeni'nin, Arapların, Çerkezlerin sorunudur. Kürdistan'ı ne kadar etkiliyorsa tüm bölgeyi de aynı şekilde etkileyen bir sorundan söz ediyoruz. Bu ülkeyi yönetenler iktidara geldikleri günden beri bu sorunu katmerleştiren, sorun üzerine sorun üreten krizlerin ve kaosların yükselmesine neden oldular ve olmaya devam ediyorlar" diye konuştu. 

“İnsanlar daha fazla ödemek zorunda kalacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgaz rezervi bulunmasına dair dün yaptığı açıklamaya değinen Buldan, şunları kaydetti:

Eğer bu müjde ise doğalgaz faturalarında indirim olacak mı? Halka bedava doğalgaz verecek misiniz? Hayır! Bakın insanlar daha fazla ödemek zorunda kalacaklar. Karadeniz'de bulunan bu gazın halka nasıl bir etki yaratacağını, ekolojik sisteme nasıl bir etki edeceğini düşündüler mi? Türkiye halkların geleceğini düşünmeyen bir iktidarın halka verecek bir şey yok. Tam 30 kez 'doğalgaz bulduk' dediler ama ortada bir şey yok. Bu rezerv çıkarılsa bile bunun ne kadar zararlı olduğunu insanlar bilmelidir.

“En büyük müjde istifa etmektir”

‘Müjde’ açıklamasından sonra mutlaka bir erken seçim kararının geleceğini savunan Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Parti olarak erken seçime hazırız. Seçim bir yana bu iktidarın bir an önce istifa etmesi gereken bir zamanı yaşıyoruz. Bu iktidarın halklara vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Bunların verecekleri en büyük müjde istifa etmeleridir.

“Bu mücadele herkese güç vermeli”

Sürdürdükleri mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduğunu ve herkesin omuz vermesi gerektiğini belirten Buldan sözlerini şöyle tamamladı:

Yolumuz gerçekten uzun, uzun soluklu bir mücadele ve bu mücadelenin sonunda mutlaka kazanacağımız bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Mücadele ettikçe büyüyeceğimiz, barışı ve demokrasiyi getireceğimiz bir ortamı hep birlikte yakalamalıyız. Bu mücadeleye herkes güç vermeli, omuz vermeli ve kazanacağımıza inanmalıdır.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU