Stephenie Meyer yeni Alacakaranlık kitaplarını yazmaya başladı

Alacakaranlık serisinin yazarı Stephenie Meyer, yayımlanan son kitabının tanıtımı sırasında iki yeni Alacakaranlık kitabı yazmayı planladığını söyledi

Meyer'in yayımlanan son kitabının "ölümsüz aşkın yıkıcı sonuçlarına" odaklanacağı belirtilmşti (Screen Rant)

Tüm dünyada yankı uyandıran Alacakaranlık (Twilight) serisinin yazarı Stephenie Meyer, son yayımlanan kitabı Midnight Sun’ın (Geceyarısı Güneşi) tanıtımı sırasında iki yeni Alacakaranlık kitabı yazmayı düşündüğünü söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre Meyer, vampir serisinin yayımlandığı ve filme uyarlandığı dönemde epey konuşulan hikaye örgüsünü henüz tamamlamadığını ve aklında başka hikayelerin olduğunu belirtti. 

Seride yer alan dört kitap 2008 yılında başlamak üzere filme uyarlanmıştı. Bella karakterini canlandıran Kristen Stewart ve Edward karakterini canlandıran Robert Pattinson epey beğeni toplamıştı. 

Serinin önemli bir başarı elde etmesinin ardından Meyer, vampir evreninde geçen başka hikayeler kaleme almayı planlamıştı. Kısa süre önce yayımlanan Midnight Sun olayları Edward Cullen’ın bakışından anlatıyor. 

 

 

Meyer, Alacakaranlık hikayelerinin henüz bitmediğini ancak bu kitapları hemen kaleme almak konusunda da kendini hazır hissetmediğini ifade etti. Meyer şu ifadeleri kullandı:

Evrende geçeceğini düşündüğüm ve yazmayı istediğim iki kitap daha var. Bunların ana hatlarını çıkardım ve ilk kitaba ait olduğunu düşündüğüm bir bölüm yazdım. Bunu şu an yapmaya hazır değilim, yeni bir şey yapmak istiyorum.

Meyer’in yeni kitaplara yönelik tereddütü, serinin popüler olduğu sırada aldığı eleştirilerle ilgili olabilir. Meyer o dönem hikayesine dair pek çok eleştiri almıştı. 

Öte yandan yazarın hikaye üzerinde çalıştığı açık görünüyor. Meyer ayrıca, eğer yapabilseydi geriye dönüp Alacakaranlık kitaplarında yer alan belli bölümleri değiştirmek istediğini söyledi. 

Yazar her ne kadar ufak ipuçları verse de yeni hikayelerin kime veya neye dair olabileceği belirsizliğini koruyor. Edward’a dair daha fazla hikayenin yer alması mümkün ancak yeni karakterlerin evrene dahil olması da olası görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU