Formasına cami silüeti koyan Köln, üyelikten çıkmak isteyen taraftarına yanıt verdi: Talebinizi onaylamaktan mutluluk duyarız

Köln Kulübü, formadaki kent silüetinde caminin bulunmasını eleştiren üyenin ayrılma talebini onayladı

Köln'ün deplasman formasında Rhein Energie Stadı, Dom Katedrali ve Köln Merkez Camisi'nin silüetleri bir arada kullanıldı / Fotoğraf: @fckoeln

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekipbi Köln, 2020-2021 sezonunda deplasmanda giyeceği kırmızı formanın üzerindeki şehir silüetinde bir caminin bulunmasını eleştiren Müslüman karşıtı üyenin kulüp üyeliğinden ayrılma talebini yanıtladı.

Bir üyenin formanın üzerinde caminin yer alması sebebiyle üyelikten ayrılacağını yazdığı mektubu paylaşan Köln Kulübü, Twitter sayfasından verdiği cevapta şöyle denildi:

Üyelikten çıkış talebinizi onaylamaktan mutluluk duyarız. Formayla ilgili fikir için de teşekkür ederiz.

 

 

Paylaşımın, Türkçe ve Almanca karışımı "Hadi tschüss" (hadi güle güle) ifadesiyle bitirilmesi de dikkati çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu üyenin mektubunda ise şu ifadeler yer alıyor:

Bugün takımın, üzerinde caminin bulunduğu formalarla oynayacağını saptadım. Kendimi Müslümanlarla ve camilerle özdeşleştirmediğimden Köln Kulübü üyeliğinden ayrıldığımı açıklıyorum.

Bundesliga takımlarından Köln'ün 2020-2021 sezonunda deplasmanda giyeceği formanın üzerindeki şehir silüetinde, Rhein Energie Stadı ve Köln Katedrali'nin yanında Köln'deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camisine de yer verilmişti.

 

 

Bundesliga ekibinin Medya ve İletişim Direktörü Tobias Kaufmann konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Köln Kulübü´nün toleranslı ve saygı dolu toplumsal birlikteliği savunduğunu dile getirerek, "Nereden geldiğin, neye inandığın, neye sahip olduğun, ne olduğun, nasıl yaşadığın ya da kimi sevdiğin fark etmeksizin Almanya´nın en güzel şehrine hoş geldin" değerlendirmesinde bulunmuştu.

DİTİB Köln Merkez Camisi'nin açılışı Eylül 2018'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  yapılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU