Hizmet sektöründe kripto para dönemi: Güney Kore plajlarında Bitcoin’le ödeme yapılacak

Şirket ziyaretçilerin plaj hizmetlerinden kripto para birimleriyle yararlanabilmesi Innotech’le ortaklık kurdu

Hizmetlerin bedeli Bitcoin, Ethereum ve WAY ERC20’yle ödenebilecek (Pixabay)

Kripto paralar genellikle bir yatırım varlığı olarak kullanılıyor. Ancak Güney Kore’de işler tersi yönde ilerliyor. Çünkü halk, Busan kumsallarındaki hizmetleri Bitcoin’le ödeyecek.

CIC Enterprise’a bağlı Bitbeat şirketi tarafından yönetilen pilot proje kapsamında Haeundae yakınlarındaki iki plajda  kripto para birimi ödemeyle yapılabilecek.

Şirket ziyaretçilerin plaj hizmetlerinden kripto para birimleriyle yararlanabilmesi için kartla ve nakit ödeme sağlayıcısı Innotech’le ortaklık kurdu.

Can yelekleri, şemsiyeler ve su sporları gibi hizmetlerin bedeli Bitcoin, Ethereum ve WAY ERC20’yle ödenebilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aslında bu uygulamanın Güney Kore’de hayata geçirilmesi şaşırtıcı değil. Somag News’in haberine göre Güney Kore, teknolojiyi günlük faaliyetlere en çok entegre eden ülkeler arasında yer alıyor.

Kripto para birimleriyle ödemeler, akıllı telefonlar ve QR kodları aracılığıyla yapılabiliyor. Bu da işleri turistler açısından kolaylaştırıyor.

Bitbeat, bu ödemelerin QR kodları yardımıyla 10 saniyeden kısa sürede yapılabildiğini söylüyor.

Kriptokoin’in haberine göre sunulan işlem, müşterilerin tüm süreci tamamlaması için ayrı uygulamalar indirmesini gerektiren benzer projelerden farklı.

Şirket konuyla ilgili şunları ifade ediyor:

Söz konusu sahil sisteminde kullanılan sanal para birimlerinin gerçek hayatta daha yayın kullanılmasını umuyoruz. Kripto para birimleri için ödeme ortamı yaratmaya çalışacağız.

 

Independent Türkçe, Somag News, Kriptokoin

DAHA FAZLA HABER OKU