George Floyd'un öldürülmeden önceki yeni görüntüsü ortaya çıktı: Lütfen beni vurmayın

ABD'li siyahi George Floyd, geçtiğimiz mayıs ayında gözaltına alındığı sırada polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmişti

ABD'nin Minnesota Eyaleti'nde polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd'un gözaltına alınışına ait yeni bir video ortaya çıktı.

İngiliz Daily Mail'in yayınladığı görüntülerde, Afro-Amerikan Floyd'un öldürülmeden önce yaşananları gösterdi.

Silahını Floyd'un kafasına doğrultuyor

Polis memurları Thomas Lane ve Alexander Kueng'ın göğüs kamerasına yansıyan görüntülerde, polisin silahını aracının ön kolduğunda oturan George Floyd'un kafasına doğrulttuğu, Floyd'un bu hamleden sonra büyük bir korku yaşadığı görüldü.

"Lütfen beni vurmayın"

Floyd'un videonun bu bölümünde şu sözleri söylediği görülüyor:

"Lütfen memur bey, lütfen beni vurmayın. Lütfen dostum. Lütfen beni vurmayın memur bey"

Polis tarafından gözaltına alınan Floyd'un gözaltı şiddetinden şikayet ettiği ve polis memurlarına nefes alamadığını söylediği görülüyor. Polisin ise Floyd'un tüm tepkilerine rağmen şiddet kullanmaya devam ettiği kameraya yansıyor.

46 yaşındaki George Floyd'un 4 Mayıs Pazartesi günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması sonucu hayatını kaybetmesi, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti ve ırkçılık tartışmalarını tekrar alevlendirmişti.

Protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke genelinde pek çok kente sıçramış, birçok eyalette ulusal muhafızlar görevlendirilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU