Karayolunda Martı kullananlara 130 lira para cezası kesiliyor

Trafik polisleri karayolunda elektrikli scooter kullandığı gerekçesiyle bazı sürücülere ceza kesti. Ceza yiyen bir sürücü ise polislerin kendisine "Bisiklet yolunu kullanın" dediğini öne sürdü

Fotoğraf: AA

Pandemiyle birlikte kullanım oranı artan elektrikli scooter Martı için son 1 haftadır denetimler artırıldı.

25 milyon dolar yatırım bularak dünyaya açılmayı planlanan Türkiye girişimi olan Martı'yı, karayolunda kullanan sürücülere trafik polisleri 100 liranın üstünde ceza yazıyor.

Sirketdedikodulari.com'un haberine göre, trafik polisleri ve trafik zabıta ekipleri karayolunda giden Martı sürücülerine 130 TL ceza kesti.

Ceza tutanağında ise işlenen suçun "Karayolunda elektrikli scooter kullanmak" olduğu görülüyor.
 

Cezalar1.jpg
Fotoğraf: Twitter


Ceza yiyen bir Martı sürücüsü Emir Sönmez, bu tutanağı Twitter hesabı üzerinden paylaşarak "Bugün Martı kullanmaktan ceza yedim" açıklamasında bulundu.

"Sadece bisiklet yolunda kullanılabilir"

Öte yandan Instagram üzerinde yayın yapan İstanbul Trafik adlı sayfaya gelen bir ihbarda ise, Kadıköy'de Martı'yı karayolunda kullananlara ceza kesildiği ifade edildi.
 

Cezalar2.jpg
Fotoğraf: Twitter


Cezaya tepki gösteren sürücülere ise trafik polisinin, "Yalnızca bisiklet yolunda kullanabilirsiniz" dediğini öne sürdü.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu elektrikli scooterlar için "Sonuçta yolcu taşıyorlar" diyerek düzenleme getirileceğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU