Tartışmalı vaadi ilk icraatı oldu: Suriyelilere yardımı kesti

CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçmene vaatlerini sıraladığı videolu mesajda, kentte yaşayan yabancı uyruklulara her türlü yardımın kesileceğini söylemişti

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 52,71 ile Bolu’nun yeni belediye başkanı olan CHP’li Tanju Özcan yabancı uyruklulara her türlü yardımın yapılmasını yasakladı.

Özcan ilk icraatının bu olacağını seçimden 8 gün önce paylaştığı görüntülü mesajla seçmenlerine duyurdu ve vaadini koltuğa oturur oturmaz gerçekleştirdi.

CHP'li başkan, koltuğa oturmasının ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne resmi yazı yazdı:

"Ülkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Türk Kızılayı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Sosyal Uyum Yardımı' adı altında yardım yapılmaktadır. Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim."

Özcan önce talimat yazını yürürlüğe soktu sonra da açıklama yaptı:

“200 milyar lira ‘misafir geldiğini söyleyen' Suriyelilere gidiyor, bunu detaylı araştırdım, Suriyeliler Sosyal Yardımlaşma, Sosyal Hizmetler, Kızılay ve belediyeden para alıyor… 7 yıldır bakıyoruz. Çocuklarımızın iaşesini veriyoruz. Ben diğer yardım kurumlarına karışamam, böyle bir yetkim yok ama Bolu Belediyesi bütçesinden bir tek Suriyeliye tek kuruş yardım yapmayacağım”

Bolu’da belediye başkanlığı koltuğunda 15 yıldır AK Partili Alaaddin Yılmaz oturuyordu. Yılmaz 31 Mart’ta aday gösterilmedi. AK Parti’nin adayı yüzde 44,73’lük oy oranı ile sandıktan ikinci isim olarak çıktı.

DAHA FAZLA HABER OKU