Oxford Üniversitesi'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı geliştirdiği aşıyla ilgili Rusya'ya 'çalma girişiminde bulunduğu' iddiası yöneltilirken R-Pharm'dan söz konusu aşının üretimi konusunda açıklama geldi.
Rus şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Repik, Oxford Üniversitesi'yle birlikte aşıyı geliştiren AstraZeneca şirketiyle anlaşma imzaladıklarını ifade etti.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Faz 3 denemelerine başlanmış durumda
Anlaşmanın Rusya'nın hiçbir şey çalmaya ihtiyacı olmadığını gösterdiğini vurgulayan Repik, "AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen aşının üretimi ve tedariki alanında imzaladığımız anlaşmalarla planlarımızı resmiyete döktük" dedi.
Oxford Üniversitesi’nin üzerinde çalıştığı aşı adayının, insanlar üzerinde Faz 3 denemelerine başlanmış durumda. Aşının daha önce 8 bin kişi üzerinde denendiği ve olumlu sonuç alındığı duyurmuştu.
Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, Rusya bağlantılı hackerlerin Birleşik Krallık, ABD ve Kanada'dan Kovid-19 aşısıyla ilgili yapılan çalışmaların verilerini çalmaya çalıştığını açıklamıştı.
Independent Türkçe