Nihat Özdemir'den seyircili maç açıklaması: Sahadaki 50 kişiyi kontrol altına alamıyoruz, binlerce taraftarı nasıl alalım

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'de kalan 4 maçın yanı sıra Türkiye Kupası finalini de seyircili oynatmak istediklerini, ancak bunu askıya almak zorunda kaldıklarını söyledi

Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla mart ayında ertelenen ve 12 Haziran'da seyircisiz olarak yeniden başlatılan futbol maçlarında alınan tedbirlere kimsenin uymadığını söyledi. 

Milliyet'ten Bilal Meşe'ye açıklamalarda bulunan Özdemir, Süper Lig’de kalan dört maçın yanı sıra Türkiye Kupası finalini de seyircili oynatmayı çok istediklerini ancak bu şartlarda mümkün olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

Kalan maçların yanı sıra Türkiye Kupası finalini de seyircili oynatma düşüncemiz vardı. Maalesef bunu askıya almak zorunda kaldık. Seyircili oynatabilmek için Sağlık Bakanlığı'mızın da izni gerekiyor. Gelişmelere ve vakalara bakıldığında bu mümkün gözükmüyor.

"27 kişi maskesiz diğerleri maskeli olacak ama uyan yok"

Ortada görünen bazı gerçeklerin olduğunu gile getiren Özdemir, kulüplere Kovid-19 tedbirleriyle ilgili kitapçık gönderdiklerini kaydederek, şu eleştiriyi yaptı:

Görüyoruz ki bu uyarılara ve önlemleri dikkat eden yok. Maçlara bakın, kimler maske takmıyor? 22 futbolcu, iki teknik adam ve üç hakemin dışından herkes maske takacak. Yani 27 kişi maskesiz olacak, diğerleri maskeli. Yedekler, protokol tribünde oturanlar, sahadaki top toplayıcılar, polisler ve güvenlikçiler bu kurala uyacaklar. Ancak uyan yok. Tüm kulüplere ceza yağdırıyoruz.

"Kurallar uygulanmak için kondu, laf olsun diye değil" 

“Bu tabloya bakarak, nasıl seyircili oynatacağız bu maçları Allah aşkına?" diyen Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

Sahadaki siz deyin 50 ben diyeyim 70 kişiyi tüm uyarılarımıza karşın kontrol altına alamıyoruz. Binlerce taraftarı nasıl alacağız? Şu ana kadar TFF’ye gelen tüm temsilci raporlarında kural ihlali var. Para cezaları veriyoruz, görüyoruz ki bu da caydırıcı olmuyor, maske takması gerekenler maskeyi takmıyor. Neticede ortada bir sağlık ve salgın söz konusu. Kurallar ve uyarılar uygulanmak için oraya kondu, laf olsun diye değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdemir, "Son üç maç seyircili olabilir" demişti

Özdemir, geçen ay yaptığı açıklamada Kovid-19 tedbirleriyle ilgili TFF Sağlık Kurulu ve Danışma Kurulu'nun çok önemli çalışmalar yürüttüğünü ve takımların liglere nasıl hazırlanacakları konusunda her şeyi talimatnamede hazırladıklarını belirterek, şu değerlendirmeyi yapmıştı:

Bunu tüm takımlarımızla paylaştık. İnşallah gelecek hafta maçlara başlayacağız. Talimatname çok önemli. Maçlara kesin olarak seyircisiz başlayacağız. Ama temmuzda koronavirüsün kaybolması durumunda şartlara göre belki de son 3 hafta maçlarını seyircili oynatma durumumuz dahi olabilir. İnşallah Allah bize yardım eder ve seyircili de oynatırız.

 

Independent Türkçe, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU