Hayvan hakları savunucuları, anne ayı ve yavrularını öldüren kaçak avcıları teşhir etti

Savcılık bu olayın gördükleri en berbat kaçak avcılık vakası olduğunu belirtiyor

Amerikalı bir baba ve oğlunun yasa dışı avlandığı esnada çekilen ve aktivistler tarafından bu hafta yayınlanan video görüntülerinde kaçak avcıların, kış uykusundaki anne ayı ve yavrularına ateş ettikten sonra kendileriyle övündüğü görülüyor. Görüntülerde yavruların çığlıkları da duyuluyor.

Normalde ABD Ormancılık Kurumu ve Alaska Balıkçılık ve Avcılık Departmanı'nın araştırması için kaydedilen görüntülerde kurum, anne ayı ve yavrularını öldüren Andrew Renner ve oğlu Owen Renner’ın görüntülerini tesadüfen yakaladı.

Hayvan hakları savunucusu The Humane Society of the United States videoyla birlikte paylaştığı yazıda konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Anne ayının yaklaşan tehlikeyi fark edip, çeşitli sesler çıkararak korkusunu belli ettiği çok açık. Bu 2 kişi, etrafı dolduran çığlık seslerine rağmen anne ve yavrularını sığınağa birçok kez ateş ederek öldürüyor."

Kar amacı gütmeyen kuruluşa göre bu olay, kara ayılarının ve diğer hayvanların avlanması için canice yöntemlere izin veren yasalar çıktığı takdirde neler olabileceğini gösteriyor. Söz konusu yazıda ayrıca, şu açıklamalara yer verildi:

"Yasalar, bölgede canice yöntemlerle avlanmayı engellemeye ve hayvanları korumaya yönelik mevcut düzenlemeleri değiştirmek istiyor.

Kurumun dikkat çektiği canice yöntemler şu şekilde sıralandı: Sığınakların olduğu bölgelerde domuzları ve yavrularını yapay ışık kullanarak avlamak, boz ayıları yemle kandırmak ya da köpekler aracılığıyla avlamak, kurtları, çakalları ve yavrularını mağaralara sığındıkları kış mevsiminde avlamak, ren geyiklerini yüzdükleri esnada avlamak ve motorlu tekne üzerinden ateş etmek.

Öte yandan, görüntülerdeki baba ve oğlunun, birkaç gün sonra olay yerine dönerek delilleri karartmaya çalıştığı ortaya çıktı. Buna göre, 2 kaçak avcı, ölü yavruları çantaya koyup, anne ayıdaki izleme cihazını sökerek ve etrafa saçılan mermi kovanlarını toplayarak delilleri yok etmeye çalıştı.

Ayrıca, olay mahaline dönen genç adamın ölü hayvanlarla fotoğraf çekildiği ve "Bizi bulmaları imkansız. Biz ne istersek onu yaparız!" diyerek kendiyle övündüğü belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alaska'nın Wasilla şehrinde yaşayan Andrew Renner, kaçak avlanma suçuyla yargılandıktan sonra 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, avcılıktan 10 yıl men edildi. Renner'in 18 yaşındaki oğlu Owen’a verilen 30 günlük hapis cezasıysa ertelenerek toplum yararına çalışmasına karar verildi.

Bu yıl başında görülen davada, avukat yardımcısı Aaron Peterson, bu vakanın gördükleri en gaddar kaçak avlanma yöntemi olduğunu açıkladı:

"Anne ve yavru ayıların tamamen savunmasız olduğu ve kaçak avcıların yakın menzilden ateş ettiği açıkça görülüyor."

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU