Fransız eski futbolcu Dugarry, Messi'ye "yarı otistik" dediği için özür diledi

Fransa Milli Takımı'nın eski oyuncusu Dugarry, Barcelona'da forma giyen Lionel Messi'ye "1 buçuk metre ve yarı otistik" dedi. Dugarry, gelen tepkilerin ardından özür diledi

Antoine Griezmann ile Lionel Messi'nin arasında bir süredir problem yaşanıyor / Fotoğraf: Reuters

Fransa Milli Takımı'nın eski oyuncusu Christophe Dugarry, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi için tepki çeken yorum yaptı. Eski golcü daha sonra sözleri için özür diledi.

Barcelona'nın sezon başında 120 milyon euro bonservis bedeliyle Atletico Madrid'den transfer ettiği Fransız futbolcu Antoine Griezmann, bu sezonki performansıyla eski günlerini aratıyor. 

Son olarak da Barcelona'nın Atletico Madrid ile 2-2 berabere kaldığı maçın son dakikasında oyuna giren Griezmann'ın durumunu değerlendiren Dugarry, Lionel Messi için tepki çeken ifadeler kullandı:

Fransa Milli Takımı'nın 1998 Dünya Kupası'nı kazandığı kadrodaki isimlerden biri olan Dugarry RMC Sport radyosunda yaptığı yorumda, Messi ile Griezmann arasındaki soğuk rüzgarlara değinerek, şu değerlendirmeyi yaptı: 

Griezmann neden korkuyor? 1 buçuk metre boyunda ve yarı otistik bir çocuktan mı? 

Griezmann'ın Messi ile problemi olduğunu ve bunu 1 yıldır söylediğini kaydeden Dugarry, şunları kaydetti:

Bunu onun yüzüne söylemeli. Messi, ona daha fazla pas verebilir; ancak dürüst olmak gerekirse şaşırmadım. Griezmann topları kaybediyor ve güvenli oynayamıyor. Griezmann, Messi'ye gidip konuşmalı ve sorunu çözmeli.

Dugarry'nin sözleri futbol dünyasında tepkiye neden olurken, eski yıldız daha sonra sosyal medya hesabından bir özür mesajı yayımladı:

Lionel Messi, aleyhindeki hoşgörülemeyecek ve kötü yorumlarım için büyük üzüntü duyuyorum. Otizmli kişileri damgalamak istememiştim. Şoke ettiğim insanlardan özül diliyorum ve Team Duga'da bir kez daha özür dileyeceğim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU