Uzmanlardan masaj uyarısı: Açık alanda ve lateks eldivenle yaptırın

Kovid-19 tebdirleri kapsamında tatilde masaj hizmeti alacak olan vatandaşları uyaran Prof. Dr. Erk, açık alanda masaj yaptırmalarını söyledi. Masör eğitmeni Küçükuysal, ise meslektaşlarına lateks eldiven kullanmalarını tavsiye etti

Masör eğitimenliği de yapan Fatih Küçükuysal, meslektaşlarına masaj sırasında lateks eldiven kullanmalarını önerdi / Fotoğraf: Independent Türkçe

Havaların ısınması ve koronavirüs salgınına karşı alınan kısıtlamaların kalkmasıyla birçok insan tatil planlamaları yapmaya başladı.

Özellikle otellerde konaklayan tatilcilerden birçoğu, bu süre zarfında SPA ve masaj hizmetlerinden de satın alarak faydalanmaya çalışıyor.

Ancak bu konuda hem doktorlardan hem de masör eğitmenlerinden uyarı var.

İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Osman Erk, koronavirüsün deriyle temas yoluyla değil damlacılık yoluyla geçtiğini belirterek şöyle konuştu:

SPA hizmetleri çok önemli. Bu nedenle masörlerin sık sık PCR testi yaptırması gerekiyor. Masajlar mümkün olduğu kadar açık havada yapılmalı, ortamda klima olmaması ve masaj sırasında hem yaptıranın hem yapanın maske takmaları gereklidir.

osmanerk.jpg
Prof.Dr. Osman Erk, masaj yaptırmak isteyenlere uyarıda bulundu / Fotoğraf: Twitter

 

"Lateks eldiven kullanılmalı"

Masör eğitmeni Fatih Küçükuysal da otel ve SPA’ların açılmasıyla beraber masaj uygulamalarında hijyen daha da önemli hale geldiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Öncelikle masaj terapisti kendi sağlığından emin olmalı. Bunun için vücut ısısını düzenli ölçmeli ve Kovid-19 testi yaptırmış olmalı. Yine tedbir olarak ağız maskesi takmalı, masaj uygulama elbiselerini her seansta değiştirmeli, tırnak bakımına çok daha fazla dikkat etmeli ve normalde masajda lateks eldiven takılmasa da bu günlere özel masajlar lateks eldivenle yapılmalıdır. Kullanılmış maske ve eldivenler de özel çöp kutularına atılmalıdır.

"İleri yaştakiler masaja alınmamalı"

Küçükuysal, benzer şekilde müşterilerin de vücut ısılarını ölçmesi gerektiğini belirterek, “İleri yaştaki insanlar şu an için masaja alınmamalı veya testlerinden sonra doktor izniyle masaja alınmalıdır” dedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU