La Liga maçlarının naklen yayınında, FIFA oyunundaki taraftar sesleri kullanılacak

EA Sports ve Norveçli prodüksiyon şirketi Vizrt, tekrar oynanmaya başlayacak İspanya'nın en üst iki ligine ses ve görüntü desteği sunacak

 La Liga'da 94 günlük aranın ardından oynanacak ilk karşılaşma olan Sevilla - Real Betis derbisi TSİ 23.00’te oynanacak (Reuters)

La Liga'dan yapılan açıklamaya göre, İspanya'nın en üst iki liginin bu hafta oynanmaya başlanacak maçlarının canlı yayınlarında, sanal taraftarlar ve FIFA video oyun serisinden sahte kalabalık sesleri yer alacak.

İspanya'daki statlar sanal ortamda ev sahibi takımın formasını giyen taraftarların ölçeklenmiş görüntüleriyle yeniden yaratılacak. Maçın durduğu anlardaysa bu görüntüler mesaj yayımlanacabilecek bir tuvale dönüştürülecek.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Sanal görselleri Norveç şirketi Vizrt sunarken, FIFA video oyunlarının arkasındaki stüdyo olan EA Sports da kalabalık seslerini sağlayacak.

Oyunları için statlardan ses kayıtları alan EA, bu kayıtları 11 Haziran'da başlayacak olan La Liga'da canlı kullanılabilmesi amacıyla yeniden düzenledi

Sanal taraftarlar ve sahte kalabalık sesleri, İspanyol ve uluslararası yayınlar için geçerli olacak. Öte yandan yerel taraftarlar maçları sanal görüntü ve ses olmadan da izleme seçeneğine sahip olacak.

La Liga Başkanı Javier Tebas, "Yayındaki bu değişiklikleri taraftarların La Liga'dan zevk alabilmesi için yaptık. Harika bir seyirci deneyimi sunmak için küresel ortaklarla çalışıyoruz. Olağanüstü bir durumun içindeyiz. Fakat bizim için önemli olan uyum sağlayabilmek ve etkili, son teknoloji ürünü bir yayını taraftarlarımıza sunabilmekti" dedi.

La Liga yayınları aynı zamanda stadyumdaki bazı taraftarların görüşünü engellediği için daha önce kullanılamayan bazı yeni kamera açıları da içerecek.

İspanya birinci ligi fikstürü Sevilla ve Real Betis takımları arasındaki Sevilla derbisiyle tekrar başlayacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/football

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU