La Liga, koronavirüse karşı Video Temas Sistemi'ni devreye sokuyor

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve 12 Haziran'da yeniden başlamaya hazırlanan La Liga, Video Temas Sistemi ile geri dönüyor

Koronavirüs salgını nedeniyle 14 Mart'ta askıya alınan La Liga'nın 12 Haziran'da başlaması bekleniyor / Fotoğraf: AFP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Avrupa'da en çok etkilediği ülkelerden İspanya, normale dönüş ve salgının bulaş riskini azaltmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Sporx'te yer alan habere göre salgın nedeniyle futbol liglerini de askıya alan İspanya, ligleri başlatmaya hazırlanırken  Video Temas Sistemi'ni (VTS) futbol sahalarına sokmaya hazırlanıyor.  

Protokole göre, maçlardan sonra yapılan testlerde herhangi bir futbolcunun pozitif çıkması durumunda VTS'ye başvurulacak.

Pozitif çıkan oyuncu karantinaya alınacak ve VTS aracılığıyla maç içerisinde temas ettiği diğer tüm oyuncu, teknik ekip ve hakemler belirlenecek.

Kovid-19 pozitif çıkan oyuncunun yanı sıra bu isimler de karantina alınarak ilgili testler hızla gerçekleştirilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Protokol, İspanya'daki La Liga ve La Liga 2 kulüplerine mayıs ayı başında federasyon tarafından iletildi. La Liga Başkanı Javier Tebas, liglerin başlangıcıyla ilgili İspanyol televizyonu Movistar'a yaptığı açıklamada, şöyle konuşmuştu: 

12 Haziran'da başlamak istiyoruz ancak temkinli olmak zorundayız. Gereken sağlık koşullarını sağlamaya odaklandık.

Salgınla mücadele kapsamında futbol müsabakalarının 14 Mart'tan bu yana durduğu ülkede 1. ve 2. lig kulüpleri, 8 Mayıs'ta antrenmanlara başlamıştı.

Ülkelerde görülen vaka sayısında dünyada 4. sırada bulunan İspanya'da son verilere göre 279 bin 524 Kovid-19 bulgusuna rastlanırken, 27 bin 888 kişi yaşamını yitirdi. 

 

Independent Türkçe, Sporx

DAHA FAZLA HABER OKU