ABD'de polis şiddetini övmekle suçlanan Cops adlı reality show 32 sezon sonra yayından kaldırıldı

Cops adlı televizyon programı ülkenin en uzun soluklu yapımlarından biriydi

Cops, artık Paramount Newtork’te yayınlanmayacak (Fox Broadcasting/Photofest)

ABD'de 32 sezondur devam eden ve ülkenin uzun süre yayımlanan reality showlardan biri olan Cops (Polisler) yayından kaldırıldı.

Uzun zamandır polis şiddetini yüceltttiği ve mağdurların talihsizliklerinden kazanç sağladığı gerekçesiyle eleştirilen televizypn programının iptal edilmesi kararı, ülke genelinde on binlerce kişinin 25 Mayıs'ta siyahi Amerikalı George Floyd'un öldürülmesi sonrası ırkçılığı ve polis şiddetine sesini yükselttiği bir zamanda geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paramount Network tarafından yayımlanan şovda polisler şüphelileri kovalıyor, kapıları kırıyor ve şüphelileri tutuklarken görülüyordu. Programda polisler sıklıkla yüksek hızda süphelileri kovalarken ekrana getiriliyordu.

Hollywood Reporter'ın aktardığına göre Paramount Network sözcüsü "Cops programını şu anda ya da gelecekte yayımlamayı düşünmüyoruz" dedi.

1989'dan beri yayımlanan program Fox televizyonunda 25 yıl yayımlanmış, 2013'te Viacom'un sahibi olduğu Spike Tv tarafından satın alınmıştı. Spike Tv'nin adı 2018'deParamount Network oalrak değiştirilmişti.

2013'te yayından kaldırılması için kampanya başlatılmıştı

2013'te Color of Change adlı insan hakları grubu Fox'u şovu yeninden ekrana getirmemesi için uyaran vereklam verenleri desteklerini geri çekmeye çağıran bir kampanya başlatmıştı.

Salı günü Twitter'dan açıklama yapan grup şovun iptal edilme kararını kutladı.

Grup yaptığı paylaşımların birinde, Cops gibi yapımların "adaletsizliği normalleştirdiğini" belirterek "Cops gibi suçu konu alan şovlar, halkın ceza yargılamaları hakkındaki fikirlerini büyük oranda etkiledi. Bu sistemi yanlış şekilde temsil eden şovlar, insanların reform çabalarına karşı çıkmasına yol açtı" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, The Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU