Twitter’dan Trump’a yeni engelleme: Bu tweet şiddeti yüceltme yönündeki kurallarımızı ihlal etti

“Yağmalar başladığında silahlar ateşlenir”

Donald Trump dünya siysasetçileri arasında Twitter'ı en çok kullanan lider olarak biliniyor

ABD Başkanı Donald Trump’la, sosyal medya devi Twitter arasındaki gerilim dozu artarak sürüyor. Dün Trump’ın sosyal medya platformlarına ilişkin bir kararname imzalamasının ardından bugün de Twitter’dan Trump’ın yeni bir tweetine “engelleme” geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump’la, Twitter arasındaki gerilim, bilgiyi doğrulama tartışmasıyla başlamıştı. Twitter, son dönemde yanlış bilgi ve dezenformasyonun yayılmasının önüne geçmek için bazı paylaşımların altına "bu bilginin doğrulanması gerekmektedir" etiketi eklemeye başlamıştı. Salı günü Trump’ın Kaliforniya’daki “uzaktan oylama” hakkındaki tweetine de bu etiket eklenince, şirket Trump’ın öfkesini üzerine çekti. 

Trump bu uygulamaya dair yine Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, sosyal medya platformunu "3 Kasım'daki seçimlere müdahale etmeye çalışmak" ve "ifade özgürlüğünü kısıtlamak” ile itham ettikten sonra sosyal medya şirketlerinin faaliyetlerini kısıtlayan bir kararname çıkardı ve “Gerekirse Twitter’ı kapatırız buna yetkimiz var” dedi.
 


Bu tehdit karşısında geri adım atmayan Twitter ise bugün daha ileri bir hamle yaparak Trump’ın bir tweetini engelledi. ABD Başkanı, polis tarafından öldürülen siyahi George Floyd’un ardından başlayan protestolarda yağmaya izin vermeyeceklerini söyleyerek şu tweeti atmıştı; 

Bu eşkıyalar, George Floyd'un anısını kirletiyor ve ben bunun olmasına izin vermem. Az önce Minnesota Valisi Tim Waltz ile konuştum ve ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söyledi. Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir. Teşekkür ederim.

Twitter bu tweetin “kurallarını ihlal ettiğini” belirterek, tweetin gösterimini engelledi. Mevcut durumda Trump’ın tweeti yerinde; “Bu Tweet, şiddeti yüceltme hakkındaki Twitter Kuralları'nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi. Daha fazla bilgi al” ifadesi yer alıyor. Kullanıcılar tweet içeriğine ancak  “Daha fazla göster” seçeneğini seçerek ulaşabiliyor. 

Twitter’ın bu yeni hamlesinden sonra ABD Başkanı’nın nasıl karşılık vereceği merak konusu...

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU