Hindistan'da göçmenler yine dezenfektanla yıkandı, belediye "yanlışlık" dedi

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de memleketlerine dönmek için bekleyen göçmen işçilerin üzerine belediye işçisi tarafından dezenfektan püskürtülmesi tepki topladı

Hindistan'da Kovid-19 vakası sayısı 150 bini aştı (AP)

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de sağlık taraması için bekleyen göçmen işçilerin üzerine bir belediye çalışanı tarafından dezenfektan püskürtülmesi tepki çekti.

Olay 22 Mayıs'ta Güney Delhi semtinde yaşandı. Göçmen işçiler evlerine dönmeden önce semtteki Lajpat Nagar okulunda yapılan sağlık taraması için kuyrukta bekliyordu.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde belediye bünyesindeki temizlik personelinden birisinin sokakları dezenfekte etmekte kullanılan maddeyi göçmen işçilerin üzerine kasıtlı şekilde püskürttüğü ve bir süre bu işlemi sürdürdüğü görülüyor.
 


"Yanlışlıkla oldu"

Güney Delhi belediyesi görüntülerin ortaya çıkması sonrası olayın "yanlışlıkla" yaşandığını iddia etti.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Belediyeden yapılan açıklamada belediye işçisinin tazyik nedeniyle püskürtme makinesini kontrol etmekte zorlandığı iddia edildi. Görevlilerin çevredeki halktan özür dilediği ve söz konusu işçinin dikkatli olması için uyarıldığı da açıklandı.

Hindistan'da koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan tecrit önlemleri milyonlarca göçmen işçinin mahsur kalmasına yol açmış ve birçoğu memlektelerine yürüyerek dönmek zorunda kalmıştı.

Ülkede daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı.
 


Mart ayında Uttar Pradeş eyaletinde köylerine dönen göçmen işçilerin üzerine koruyucu kıyafetler giyen görevliler dezenfektan püskürtürken görüntülenmiş, olay büyük tepki çekmişti.

 

Independent Türkçe, BBC, Newsd

DAHA FAZLA HABER OKU