Ölü sayısının 7 bin 500'ü geçtiği İran'da açılan türbeler doldu

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 57 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybı 7 bin 508'e, vaka sayısı ise 139 bin 511'e yükseldi

Ölü sayısının 7 bin 500'ü geçtiği İran'da türbelere yoğun ilgi / Fotoğraf: İRNA

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülke genelinde 57 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Salgın kaynaklı ölü sayısının 7 bin 508'e çıktığını belirten Cihanpur, vaka sayısının da bin 787 artarak 139 bin 511'e ulaştığı bilgisini verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs salgınına yakalanan hastalardan 2 bin 567'sinin durumunun ağır olduğunu dile getiren Cihanpur, 109 bin 437 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.

Ziyaretlere açılan İmam Rıza türbesi doldu

Ülkede koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında cami, türbe ve kutsal mekanlara ziyaretler kısıtlanmıştı.

Meşhed kentinde bulunan Şiileerin 8. İmamı, İmam Rıza türbesi dün tekrar ziyaretçilere açıldı. Koronavirüs salgınına rağmen ziyaretçilerin açılan türbeye yoğun ilgi göstermesi dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önceki gün yaptığı açıklamada "Önceki toplantıda kutsal mekanların üç saat sabah ve üç saat öğleden sonra halkın ziyaretine açılması kararlaştırılmıştı ancak yetkili arkadaşlarımız bunun zor bir iş olacağını söyledi. Bu nedenle kutsal mekanların yarın itibarıyla güneşin doğuşundan bir saat sonra yeniden açılmasına ve gün batımından bir saat önce kapanmasına karar verildi” ifadelerini kullanmıştı.

İran'da koronavirüsün ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU