HDP'li üç belediye başkanı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kayyum atanan Siirt, Baykan ve Kurtalan belediyelerinin HDP'li başkanları, adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Üç belediye başkanına "konutunu terk etme" ve "yurt dışına çıkış" yasakları getirildi

Gözaltına alınan HDP'li Siirt, Baykan ve Kurtalan belediye başkanları serbest bırakıldı / Fotoğraf: AA

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör propagandası yapmak" suçlamalarıyla soruşturma açılan ve gözaltına alınan HDP'li Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

“Yurt dışına çıkış yasağı” tedbiri ile serbest kaldı

Adliyeye sevk edilen ve savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan Işık, Akgül ve Sarsılmaz, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Turhan'ın da çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Adli kontrol kapsamında Işık, Akgül ve Sarsılmaz'a "konutunu terk etmeme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" tedbiri uygulanacağı belirtildi. 

HDP'li Siirt ile Baykan ve Kurtalan belediye başkanları, haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında 15 Mayıs'ta gözaltına alınmış, görevden alınan belediye başkanlarının yerine kayyum atanmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU