İran’da ölü sayısı 6 bin 902 vaka sayısı ise 116 bini geçti… Eğitim Bakanı Mirzai “Tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız” dedi

İran Eğitim Bakanı Mirzai, İran’ın koronavirüsle mücadelede kazandığı tecrübeleri paylaşmaya hazır olduğunu söyledi. Ülkede can kaybı 6 bin 902’ye hasta sayısı ise 116 bin 635 oldu

İran’da ölü sayısı 6 bin 902 vaka sayısı ise 116 bini geçti / Fotoğraf: Reuters

Telekonferans yöntemi ile 50’yi aşkın ülkenin eğitim bakanları ve bazı uluslararası kurumların yetkililerinin katılımıyla düzenlenen konferansta konuşan İran Eğitim Bakanı Mohsen Hacı Mirzai, koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası eğitimin durmaması için hemen televizyonların eğitime başladığını söyledi.

4 televizyon kanalından 41 program ile günde 13 saat eğitim verdiklerini belirten Mirzai, bakanlığın özel eğitim aplikasyonunu hazırladığını ve aplikasyon ile hizmet verdiğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna paralel eğitim paketlerinin de çocuklar için hazırlandığını ve kapılara götürüldüğü kaydeden Mirzai, İran’ın tüm tecrübelerini üye ülkelerle paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti.

Can kaybı 7 bine yaklaştı

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle ülke genelinde 48 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 102 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.
Vaka sayılarındaki günlük artış, 7 Nisan'dan sonra ilk kez yeniden 2 binin üzerinde kaydedildi. 

Salgın kaynaklı toplam can kaybının 6 bin 902'ye çıktığını aktaran Cihanpur, toplam vaka sayısının ise 116 bin 635 olduğunu söyledi.

Virüse yakalanan hastalardan 2 bin 727'sinin durumunun kritik olduğunu dile getiren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, şu ana kadar iyileşen hasta sayısının ise 91 bin 836'ya ulaştığını kaydetti.

Sözcü, ülke genelinde şu ana kadar 658 bin 604 kişiye koronavirüs testi yapıldığı bilgisini verdi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU