Milli Görüş hareketinin yayın organı olarak 2004 yılında açılan TV5 televizyonu son dönemde ekonomik darboğaz yaşıyor.
2011’de vefat eden Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın isteği üzerine kurulan televizyon kanalı, son dönemde farklı fikirdeki isimlere de ekranını açarak dikkatleri üzerine çekti.
Kanal şimdi yayınlarına devam edebilmek için reklam ve sponsor desteği bulma arayışında. Konuyla ilgili bir de kampanya başlatıldı.
Kampanyayla kanalın haber ve programlarına 1000 lira sponsorluk desteğinde bulunacak bin kişi aranıyor.
Kamu reklamları alamyor, faiz ve banka reklamı girmiyor
Türkiye’de medya sektörünün mali sıkıntı yaşadığını dile getiren TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz, “Kamudan reklam alamıyoruz, TV5’in bazı hassasiyetleri de var, mesela faizli banka reklamı girmiyoruz. Bu hassasiyetlerimizden dolayı zaten birçok reklam alanı kapalı” dedi.
TV5’in ekonomik krizde olduğunu öğrenen çok sayıda izleyicinin kendilerine ulaşarak ‘destek vermek istiyoruz’ dediğini aktaran Yılmaz, “Biz de bu talebi nasıl hayata geçirebiliriz diye düşündük ve haber-program sponsorluğu kampanyası başlattık” ifadelerini kullandı.
”Kampanyaya güçlü destek var”
Kampanyaya çok yoğun bir ilgi olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bursuyla destek veren öğrenciden tutun da 80 yaşındaki izleyicilerimize ve çalışanlarımıza kadar duygulanmamıza neden olan destekler aldık. Bir çalışanımız maaşını almayarak karşılığında sponsor olmak istedi. Bu özellikle beni çok etkiledi. Biz tabi onun emeğinin karşılığını vereceğiz. Bu sponsorluk destekleri TV5’in yayının sürmesini sağlayacak. Kampanya, sözü olan herkesin konuşabildiği bir ekranın yaşaması için önemli” şeklinde konuştu.
”Farklılıklarımıza rağmen bir araya gelebileceğimiz bir medya zemini kurmaya çalıştık”
Yılmaz’a göre Türkiye’nin son dönemdeki en büyük problemlerinden biri medyada kullanılan üslup ve kutuplaşma. “Son derece angaje olmuş bir medya dönemi yaşıyoruz” diyen Yılmaz şunları kaydetti:
TV5 bu dönemde sözü olan herkese ekranını açma çabası içinde oldu. Türkiye’nin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Farklı fikirlerin dile getirebildiği bir ekran kurma çabasındayız. Bu da genel anlamda kabul gördü. İdeolojik kalıpların kırılması noktasında aynı düşünmesek de, ülkenin problemleriyle ilgili çözüm önerilerimiz aynı olmasa da bir araya gelip konuşabileceğimiz, birlikte ülke meselelerini tartışabileceğimiz bir medya zemini oluşturmaya çalıştık. Biz bir araya gelip konuşabildiğimizde aslında aynı hassasiyetleri paylaştığımızı anlayabiliyoruz. TV5 de yayınlarıyla bunu gösteriyor.
© The Independentturkish