“28 Şubat’çı Perinçek her gün konuşuyor ama ekranlar bize yasak” diyen Davutoğlu: 28 Şubat zihniyetinin uzantıları Külliye’de

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “28 Şubat FETÖ’ye karşı yapıldı” diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e yüklendi: Erbakan mı FETÖ’cüydü?

Fotoğraf: Reuters

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TV 5 yayınına katılarak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, “28 Şubat FETÖ’ye karşı yapıldı” sözlerine yanıt verdi.

"Erbakan mı FETÖ'cüydü? Hasan Celal Güzel mi? Muhsin Yazıcıoğlu mu” diye soran Davutoğlu, “Biz o cephede onlarla beraberken Doğu Perinçek'in yeri belliydi. Başörtüsü düşmanlığı yaptı. Türkçe ezanı savundu. Bugün ise yandaş medyada o her gün konuşuyor. Bize ekranlar yasak" dedi.

“28 Şubat’ın aktörlerine ekranları açıp kaynak aktaranlar bir daha ‘Allah’ diyerek oy istemesin”

Davutoğlu,"28 Şubat'ın aktörlerine ekranları açıp, külliyeleri açıp, kaynak aktaranlar bir daha Allah, kitap, din diyerek oy istemesinler, Erbakan Hoca, Anayasa Mahkemesi'nin önünde milletin onurunu savunurken, bu tip adamlar bu milletin inançlarını kökünden yok etmek için çaba sarf ediyorlardı” şeklinde konuştu.

“İnsanların ekmeğe ihtiyacı var”

Kovid-19 salgını nedeniyle alınan ekonomik önlemler kapsamında konut kredilerine de yer verilmesini eleştiren Davutoğlu, "Belki sizin çevrenizin imkanları geniş. Belki tanıdığınız şirketlerdeki adamlar şu anda ucuza düşmüş gayrimenkulleri kapatmayı düşünüyor olabilir. Onlara konut kredisi için para aktarıyor olabilirsiniz ama halkın ev almaya değil ekmek almaya ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

“Mehmet Görmez’in görevden alınması bir sır, Diyanet özerkleşmeli”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatla yönetildiğini savunan Davutoğlu, kurumun özerkleşmesi gerektiğini belirterek, “Nasıl ki Ulaştırma Bakanı'nın görevden alınması bir sırsa Mehmet Görmez'in görevden alınması da bir sırdır. Diyanet adım adım siyasetle olan bağını koparmalıdır" şeklinde konuştu.

“Gözünüzü açın”

Muhafazakarlara seslenen Davutoğlu şunları söyledi:

Gözünüzü açın. Külliye'de 28 Şubat zihniyetinin uzantıları varken, anayasayı biz yaptık diye dolaşıyorken, bunların iş adamlarına özel imtiyazlar veriliyorken AK Parti'nin din ve vatan üzerinden yaptığı hamasete aldanmayın.


Independent Türkçe, TV5 

DAHA FAZLA HABER OKU