Feyzioğlu, “Avukatlık Kanunu Taslağı” iddialarını yalanladı: Arşivlerde onlarca bulabilirsiniz ama hepsi kadük olmuştur

TBB Başkanı "Açık seçik altını çizerek ifade edeyim öyle bir taslak gündemde yok" dedi

Fotoğraf: AA

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, barolar ve baro başkanları seçimi ile TBB Genel Kurulu’na delege seçiminde değişiklik öngören kanun teklifinin bulunduğuna ilişkin iddiaları yalanladı.

TBB'den yapılan açıklamaya göre Feyzioğlu, stajyer avukatlara yönelik sosyal medyadan gerçekleştirilen eğitim programındaki konuşmasında, sosyal medya üzerinden son günlerde "Avukatlık Kanunu Taslağı" adıyla bazı paylaşımların yapıldığını hatırlattı.

Söz konusu taslak üzerinden tartışmaların gündeme geldiğini, çeşitli bildirilerin yayınlandığını ifade eden Feyzioğlu, şöyle devam etti:

Açık seçik altını çizerek ifade edeyim öyle bir taslak gündemde yok. Arşivlerde onlarca yıldır hazırlanmış onlarca taslak bulabilirsiniz. Ama hepsi kadük olmuştur. Yani gündemden, değerden düşmüş, takibi bırakılmıştır. Anlamadığım bir sebeple ya da anladığım, tahmin ettiğim sebeplerle böyle bir söylenti dolaştırılmakta.

TBB'nin öncelikli görevinin tüm avukatları, stajyer avukatları ve "kırılgan grup" olarak görülen genç meslektaşları korumak olduğunu söyleyen Feyzioğlu, bunun aksine tek bir adım atılmayacağını, tek bir söz duyulmayacağını kaydetti.

Feyzioğlu, gençleri ve tüm avukatları ne pahasına olursa olsun koruma gayretinde ve kararlılığında bulunduklarını kaydetti. 

Yargı Reformu çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu ve Adalet Bakanlığı’nın bu yıl içinde Avukatlık Kanunu’ndaki değişikliğe ilişkin taslağı TBMM’ye sunacağı iddiaları basına yansımıştı.

Milliyet’te yayımlanan bir haberde  taslakla “Baroların çoğunlukçu değil, çoğulcu bir temsil esasına göre yönetimlerini oluşturmaları ve buna ilişkin seçim sistemi değişikliğin” de gündeme alındığı belirtilmişti.

Milliyet’te yer alan iddiaya göre hazırlandığı öne sürülen taslakla şu değişiklikler öngörülüyordu:

  • Özel bir alanda tecrübeye sahip olan avukatlara “uzman avukat” unvanı kullanma yetkisi verilmesi.
  • Belirli dava türleri için avukatla temsil zorunluluğunun getirilmesi. Belirli davalarda da (örneğin ağır ceza davaları) belli kıdeme sahip avukatlara temsil hakkı verilmesi.
  • Stajyer sayısına kısıtlama getirilmesi ve stajyerlerin sigortalı çalıştırılması.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU