Elon Musk "neredeyse tüm malvarlığını" satacağını duyurdu

Şirketin değeri, Musk’un paylaşımları sonrası düştü

(Reuters)

Twitter’da bir dizi tuhaf paylaşımda bulunan Elon Musk, “neredeyse tüm” fiziksel mal varlığını satacağını ve şirketinin değerinin aşırı yüksek olduğunu söyledi.

Musk’ın beklenmedik çıkışı, “faşistçe” diye nitelendirdiği ve Amerika’ya “özgürlüğünü” geri vermek için kaldırılması gerektiğini ileri sürdüğü tecrit uygulamalarına ilişkin geniş ölçüde eleştiri toplayan yorumlarının ardından geldi.

Musk bu çağrıları, ABD ulusal marşını alıntıladığı bir dizi gönderisinden önce, “şimdi insanlara özgürlüklerini geri verin” yazdığı son paylaşımlarında tekrarladı.

İlk gönderide, “Neredeyse tüm fiziksel mal varlığımı satıyorum. Evim olmayacak” ifadeleri yer aldı.

Ardından Musk, “Tesla hisselerinin fiyatının çok yüksek olduğunu düşünüyorum” diye yazdı. Grünüşe göre söz konusu yorumlar, hisse senedi fiyatlarının hemen düşmesine neden oldu, gönderilerin ardından fiyatlar yüzde 10 düştü.

Üçüncü gönderideyse, “Şimdi insanlara ÖZGÜRLÜKLERİNİ geri verin” ifadesi yer aldı. Musk ardından ABD ulusal marşının son dizelerini paylaştı.

Son günlerde Musk’ın gönderilerinin çoğu, yönetimin tecrit uygulamasını eleştirdi ve koronavirüs krizinin boyutuna ilişkin halkın yanlış yönlendirildiğini öne sürme girişiminde bulundu.

Bu haftaki tweet yağmurunda Musk, “AMERİKA'YI ÖZGÜRLEŞTİRİN” ve “İnsanlara özgürlüklerini geri verin” paylaşımında bulundu.

Musk ayrıca hırslı ve sert eleştirilerinin bir parçası olarak “faşistçe” diye nitelediği tecrit uygulamalarına saldırmak için Tesla’nın kazancının değerlendirildiği bir telekonferansı da kullandı.

Musk’ın Twitter hesabını geçmişte tartışmalı ve alışılmadık mesajlar vermek için kullandığı biliniyor.

Musk geçmişte, tuhaf doğası yüzünden bu mesajların bir hacker tarafından paylaşıldığından kuşkulanan Twitter'ın hesabını kilitlediğini söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesla CEO’sunun tweetlerinin şirket hisselerinin değerine etkisi, tweetlerin paylaşılmadan önce gözden geçirilmesi gerektiğine ilişkin önerilere yol açmıştı. Fakat Musk daha sonra “ifade özgürlüğü” olduğu için bunu yapmadığını ileri sürmüştü.

Musk’ın 33 milyon takipçisi bulunan Twitter hesabının popülerliği hackerlar ve dolandırıcılar için önemli bir odak noktası haline geldi. Fakat bunu büyük ölçüde Musk'ı taklit ederek yapmaya çalıştılar. Bu çabaya diğer doğrulanmış hesapların kontrolünü ele geçirerek Musk’ın resmi hesabıymış gibi görünmesini sağlamak da dahildi.

Bu yeni çıkış; Musk’ın diğer şirketlerinden biri olan SpaceX’in, insanlığın Ay yüzeyine dönüşünü için iniş aracı inşa etme çabasındaki üç şirketten biri olduğunu söyleyen NASA duyurusuyla aynı zamanda geldi. SpaceX’in ABD yönetimiyle çok sayıda sözleşmesi bulunuyor. Bunlar arasında NASA astronotlarını birkaç hafta içinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na göndereceği anlaşma da yer alıyor.

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU