Twitter milyonlarca hesabı silip SMS bağlantı özelliğini kapadı

En son güncelleme Twitter kullanıcılarının takipçi sayılarında düşüş görebileceği anlamına geliyor

Siber güvenlik öncüsü John McAfee'nin tek bir tweet'i kripto para piyasalarını önemli ölçüde etkileyebilir (REUTERS / Lucas Jackson)

Twitter milyonlarca hesabı sessizce sildi ve kullanıcıların SMS mesajları yoluyla tweet almalarını sağlayan özelliği kapattı.

Bu esasen 140 karakterlik tweet'ler göndermek ve almak için SMS sistemi etrafında inşa edilen 14 yıllık sosyal medya platformu için bir dönemin sonuna işaret ediyor.

Twitter, kullanıcıların SMS mesajları aracılığıyla tweet atabildiği bu hizmeti ilk olarak geçen yıl şirketin CEO'su Jack Dorsey'nin hesabının bu özellik nedeniyle hacklenmesinden sonra kaldırmıştı.

Chuckle Squad isimli bilgisayar korsanları grubu bu özellikteki güvenlik açıklarından yararlanarak Dorsey'in hesabından ırkçı hakaretler ve antisemitik mesajlar paylaşmıştı.

O zamandan bu yana yeni güvenlik açıklarının keşfedilmesi SMS hizmeti aracılığıyla Twitter'ı kullanma özelliğinin artık çoğu kullanıcı için tamamen işlevsizleştiği anlamına geliyor.

Şirket, pazartesi günü paylaştığı tweet'te, "Hesabınızı güvende tutma konusunda yardımcı olmaya devam etmek istiyoruz. SMS özelliğiyle ilgili güvenlik açıkları tespit ettik, bu nedenle SMS aracılığıyla Twitter kullanma hizmetimizi birkaç ülke haricinde kapattık" ifadelerini kullandı.

 

 

Twitter, "herkes yine de hesaplarına giriş yapmak ve hesaplarını yönetmek için gereken önemli SMS mesajlarına erişebilecek" diye ekledi.

Bu özelliğe hala erişimi olan ülkelerse zayıf internet bağlantısı nedeniyle "Twitter'ı kullanmak için bu özelliğe bel bağlayan" ülkeler.

Twitter, en son güncelleme kapsamında şirket ilk kurulduğunda SMS kullanılarak açılan milyonlarca etkin olmayan hesabı da sildi.

Twitter yaptığı açıklamada, "Bu teknolojiyi artık desteklemediğimiz ve bu hesapların güvenliğinin ihlal edilmesi riski yüksek olduğu için SMS yoluyla oluşturulan hesapları kaldırıyoruz. Bunun bir sonucu olarak, bazı hesaplar takipçi sayılarında düşüş görebilir. Kullanıcıların takipçi sayılarının anlamlı ve doğru olduğu ve Twitter'daki aktif hesapları yansıttığı konusunda güven duymalarını istiyoruz ve bu da bunu sağlamak için süregelen çalışmalarımızın bir parçası" ifadelerini kullandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU