Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı: Okullarda yüz yüze işlenmeyen konular, sınavlarda öğrencilerin karşısına soru olarak gelmeyecek

Selçuk milyonlarca öğrencinin merak ettiği konular hakkında açıklamada bulundu

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze işlenmeyen konuların, sınavlarda öğrencilerin karşısına soru olarak gelmeyeceğini açıkladı.

Selçuk, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtladı; eğitime koronavirüs nedeniyle verilen araya dair açıklamada bulundu.

Selçuk "Uzaktan eğitim ile alınan konular sınava dahil olmayacak, yüz yüze eğitimde alınan konular sınava dahil olacak. Sadece okullar açıkken işlenen konulardan sınav olacak " dedi.

Sınavlar ertelenecek mi?

“Biz sınavlar konusunda ertelenmesi konusunda bir karar verecek olursak bizim olasılıklar içinde gördüğümüz bir konu olur” diyen Selçuk, “Öğrencilerin gireceği sınavlarda okulların açık olduğu zaman işlenen sorularını sınav paketimiz de var, tüm konuları işleyen soru paketimiz de var. Şu anda bizim erteleme gibi bir konu masamızda yok. Bilim Kurulu ile bağlantılı olarak değerlendiriyoruz. Her koşulda tedbirimizi almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Uzaktan eğitim ile alınan konuların sınava dahil olmayacağını ifade eden Selçuk, “Yüz yüze eğitimde alınan konular sınava dahil olacak.  Sadece okul açıkken işlenen konulardan sınav olacak” bilgisini paylaştı.

Selçuk şöyle devam etti:

Uzaktan eğitim için her bir sınıf için her bir ders için olacak. Uzaktan eğitim ile sadece ders olmayacak sanatsal, eğlenceli etkinlikler de olacak. Öğrenciler bu dersleri izlerlerse ve erişmek isteyeceği her içerik EBA'da var. Sadece uzaktan eğitimle beklentiler karşılanamaz.  20 dakikalık dersler olacak, öğretmenler anlatacak. (Yaz tatili geç mi başlayacak?) Her türlü senaryo ile ilgili çalışmamız var. Her türlü çalışmamız ve altyapımız var. Her hafta etkinlik önerileri yayımlıyoruz. Okulun açıldığı ilk gün teneffüs 40 dakika olacak.

“Meslek liselerinde maske üretimine başladık”

Selçuk, meslek liselerinde maske üretimine başlandığını ifade ederek, “Maskeleri piyasaya göre çok ucuza üretiyoruz” dedi.

 

NTV

DAHA FAZLA HABER OKU