AK Parti’li vekilden hükümetin tarım politikalarına eleştiri

Orhan Erdem: Macerayla uğraşmamak lazım bilinçli tarım yapmak lazım

Fotoğraf: AA

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “Tarım Bakanlığımız duysun diye söylüyorum, çiftçimiz 5 yıldır geri gidiyor” diyerek hükümetin politikalarını eleştirdi.

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği tarafından düzenlenen ‘Milli ve yerli tohumculukta sürdürülebilir stratejiler’ çalıştayı Antalya’da yapıldı. 

Çalıştayda özzellikle son 5 yıldan bu yana çiftçilerin sürekli geriye gittiğini anlatan Erdem, şunları söyledi:

Tarımda dünyada iyi durumdayız, çiftçimiz bunu hissediyor mu? Kendim de bir çiftçi olarak söylüyorum, biz bunu hissetmiyoruz. Artık daha planlı bir tarıma geçmemiz gerekiyor. Çiftçimiz ekecek ürün arıyor. Bakanlığımız bir an önce planlamaya geçerek dağınık vaziyetteki çiftçinin bu yıl ne ekeceğim diye koşuşturmasını önlemesi lazım. Örneğin geçen yıl Konya Yunak’ta her tarafa kanola ekildi. Haşere tüm bölgeyi sardı. Atılmadık ilaç kalmadı, üstelik verim de alınamadı. Macerayla uğraşmamak lazım bilinçli tarım yapmak lazım.

Erdem, çiftçinin tarladan beklediği ürünü alamadığını, maliyetler altında zorluk yaşadığını da anlatırken yoğun şekilde bilinçsiz ilaç kullanıldığını, bunun sonucunun nereye varacağının bilinmediğini söyledi. Erdem, bu yıl üretemediği için kotaları dolduramayan pancar çiftçisine ceza kesilmemesini de istedi.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU