Game of Thrones'un kostüm tasarımcısı, Daenerys Targaryen'in beyaz paltosundaki sırrı açıkladı

Michele Clapton bu kostümle Dany'nin hem saflığını hem de soğukluğunu yansıtmak istemiş

Game of Thrones finali, televizyon tarihinin en tartışmalı anlarından biriydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daenerys Targaryen'in gerçek kişiliğinin ortaya çıktığı ve akıl sağlığını kaybettiği anlar hayranları mahvetti. Ancak dizinin kostüm tasarımcısıyla yapılan yeni bir röportaj, bunun yaşanacağını çok önceden görmemiz gerektiğini ortaya çıkardı.

Game of Thrones'taki kostüm çalışmalarıyla Emmy Ödülü kazanan Michele Clapton, Dany'nin 8. sezon prömiyerindeki beyaz kürk paltosunun, onun Deli Kraliçe'ye dönüşeceğine dair büyük bir ipucu olduğunu açıkladı.

TV Guide'a konuşan Clapton, "Öncelikle, bir ejderhayla Kuzey'e gidecekse üşümemesi gerektiği fikri gündeme gelmişti" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Daha sonra aslında Dany'nin ilk defa kendini hiç düşünmeden bir şey yaptığına karar verdim. Çünkü genelde kendi kazancı için hareket ediyordu ve bu sefer aslında aşkı için harekete geçiyordu. Bu yüzden bu kostümü geliştirirken kendini neredeyse bir kurtarıcı, bir melek olarak gördüğü fikrini sevdim. Ve böylece ejderhasıyla oraya ulaştığında ve alçaldığında bir çeşit merhamet meleği gibiydi. Bence akıl sağlığının o zamanki durumu ve kendini nasıl gördüğü hakkında çok şey söylüyordu.

Clapton, Dany'nin paltosundaki beyazlıkla saflığını yansıtırken aynı zamanda da soğukluğuna ve Ak Gezenler'le benzerliğine dikkat çekmek istediğini söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU