Irak’taki ABD askeri üssüne 17 füze atıldı

Irak güvenlik güçlerine danışmanlık hizmeti veren ve ABD askerlerinin bulunduğu Musul'un güneyindeki Kayyara Askeri Hava Üssü'ne 17 adet katyuşa füzesi atıldı

Irak'taki ABD askerleri / Fotoğraf: AA

Irak Savunma Bakanlığı, ABD askerlerinin konuşlandığı Musul'daki Kayyara Askeri Hava Üssü'ne dün akşam 17 füzeyle saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Bakanlığa bağlı Medya Güvenlik Ağından yapılan yazılı açıklama, Musul'un güneyindeki Kayyara Askeri Hava Üssü'ne 17 adet katyuşa füzesi atıldığı, saldırının can kaybına yol açmadığı belirtildi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irak Ninova Operasyonlar Komutanlığı Sorumlusu General Newman Zewbei de bugün bir açıklama yayınlayarak, dün akşam saldırıyı gerçekleştirenlere yönelik düzenledikleri operasyonda, üç otomobilini imha ettiklerini, 3 teröristin öldürüldüğünü ve katyuşa füzelerinin fırlatıldığı rampaların imha edildiğini duyurdu.

 

“Saldırı IŞİD tarafından gerçekleştirildi”

İsmini açıklamak istemeyen Musul’daki bir kaynak ise Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, Kayyara Askeri Hava Üssü’ne saldırının IŞİD’liler tarafından gerçekleştiğini söyledi.

Son dönemde çatışma, suikast, güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve sivillerin kaçırılmasında artışların olduğunu belirten kaynak, IŞİD’lilerin Musul ve Kerkük’ün bazı bölgelerinde toplandığını aktardı.

Musul'un güneyinde ve kent merkezine 70 kilometre mesafede yer alan askeri hava üssü, 2016'dan bu yana ABD askerleri tarafından kullanılıyor.  

Amerikan askerleri, Musul'u IŞİD’ten kurtarma operasyonu kapsamında, söz konusu hava üssünde Irak güvenlik güçlerine danışmanlık hizmeti veriyordu.  
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU