Cumhurbaşkanı'ndan Fransız Le Point dergisi hakkında suç duyurusu

Fransız dergisi son sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kapağına taşımış, 'Etnik temizlik Erdoğan'ın metodu. Erdoğan'ın Avrupa'yı tehdit etmesine izin vermeli mi?' ifadesini kullanmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı sonrası 18 Ekim'de İstanbul'daki Dolmabahçe Ofisi'nde yabancı basın mensupları ile bir araya gelmişti /  Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point dergisi yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fransız Le Point dergisi kapağına Erdoğan'ı taşıyarak Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'ndaki tutumunu eleştirmiş, kapağında "Etnik temizlik Erdoğan'ın metodu. Erdoğan'ın Avrupa'yı tehdit etmesine izin vermeli mi?" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, "Cezayir, Gabon, Moritanya, Senegal, Gine, Kongo, Tunus, Komor Adaları, Madagaskar, Cibuti, Mali, Benin, Çad ve Fas'ı sömürgeleştiren, binlerce insanı katleden ve köle ticareti yapan, Ruanda katliamını izleyen Fransa... Ve 'etnik temizlik' iftirasını atan bir Fransız dergisi..." ifadesini kullanmıştı.

Dergi 24 Haziran seçimleri öncesinde kapağına  taşıdığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'diktatör' olarak nitelemişti. 

Le Point dergisinin kurucusu olan ve 2016'da Claude Imbert Müslüman ve göçmen karşıtı bir isim olarak tanınıyor.

 

Independent Türkçe
.

 

DAHA FAZLA HABER OKU