Bakan Yerlikaya açıkladı: İki teröristin de kimliklere tespit edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a yönelik saldırıyı düzenleyen kişinin Rojger kod adlı Ali Örek olduğunu açıkladı

Ekran alıntısı: Twitter

İçişleri Bakanı Ali  Yerlikaya, dün TUSAŞ’ta meydana gelen saldırıyı düzenleyenlerden erkek saldırganın kimliğinin belli olduğunu duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerlikaya saldırganın PKK üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğunu açıkladı. Diğer kadın saldırganın ise kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor.

Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

Dün TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen erkek teröristin kimliği belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi. Diğer kadın teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hiçbir terör saldırısı bizi yıldıramaz! Aziz Milletimizi sindiremez!

Bakan Yerlikaya sonraki açıklamasında da, kadın saldırganın da kimliğini tespit edildiğini söyledi. Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin kimliği de belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi. TUSAŞ’a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atmaya kararlıyız. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU