Lonely Planet 2025 listesine Türkiye'den sürpriz bir bölge girdi

Gelecek yılın gözdeleri arasında Toulouse, Kamerun ve Doğu Anglia var

Fransa'nın Toulouse kenti (Unsplash)

Lonely Planet, 2025 için sınıfının en iyilerinin yer aldığı seyahat listesini açıkladı ve Fransa'nın Toulouse kenti, kısa süreli şehir ziyareti için en üst sırada yer aldı.

Lonely Planet'ın "Seyahatte En İyiler" listesinin 15. sayısında güvenilir seyahat rehberi, yeni yılda yapılacak seyahatlerde bölgelerden ülkelere ve şehirlere kadar trend olmuş 30 güzergaha yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yıl marka, gezginleri daha düşünceli olmaya teşvik ederken, dünyanın dört bir yanındaki turistik noktalarda daha az bilinen "mücevherler" ve "yeni yaklaşımlar" üzerinde duruluyor.

İlk 10 şehir, ülke ve bölge; güncellik, benzersiz deneyimler, "vay be faktörü" ve sürdürülebilirlik, toplum ve çeşitliliğe yönelik süregelen bağlılık gibi çeşitli kategorilere göre seçildi.

Toulouse'un hareketli kanal kıyılarının yanı sıra, Lonely Planet en iyi şehirler listesinde plaj tutkunları için Hindistan'daki Puduçeri'yi önerirken, Bulgaristan'ın Bansko kenti de uygun fiyatlı kayak pistleriyle öne çıkıyor.

El değmemiş plajları, canlı gece hayatı ve sessiz milli parklarıyla Kamerun ülkeler arasında ilk sırada yer alırken, onu kültürel açıdan zengin Litvanya ve Fiji'nin koruma altındaki deniz alanları takip ediyor.

En iyi bölgeler listesinin başında yer alan Güney Karolina'daki Lowcountry ve Georgia, canlı yemek sahnesi ve karmaşık tarihiyle övülürken onu Buda'nın doğum yeri olan Nepal'in Terai bölgesi takip etti.

Birleşik Krallık'tan listeye giren Suffolk, Norfolk, Essex ve Cambridgeshire'dan oluşan Doğu Anglia bölgesiyse yarı ahşap evleri, sanatsal yün kasabaları ve plajlarla süslü sahil şeridiyle listeye girdi.

Visit England genel müdürü Patricia Yates şunları söyledi:

Doğu Anglia'nın Lonely Planet'ın Best in Travel 2025 listesinde en iyi bölgelerden biri olarak küresel sahnede yerini aldığını görmek harika. Bölge olağanüstü bir sahil şeridine, muhteşem sahil kasabalarına, tarihi cazibe merkezlerine, su yollarına ve nefes kesici kırsal alanlara sahip olduğundan bu hiç de şaşırtıcı değil.

Bu ödül, yerli ve yabancı ziyaretçileri bölgeyi daha fazla keşfetmeye ve kendilerini bekleyen sıcak karşılamayı görmeye teşvik edecektir.

Lonely Planet'ın yönetici editörü Nitya Chambers ise şunları söyledi:

Best in Travel 2025, Lonely Planet'ın dünyaya yazdığı yıllık aşk mektubunun son baskısı. Gezginler olarak sorumluluklarımızın ve etkimizin bilincindeyiz, burada yer alan noktalar, yolculuklar ve deneyimlerle gurur duyuyor ve bu tavsiyelerin merkezinde yer alan yerel uzmanlık ve içgörüyü paylaştığımız için heyecanlıyız.

Lonely Planet'ın seyahatte en iyileri 2025

En iyi 10 şehir

Toulouse, Fransa

Puduçeri, Hindistan

Bansko, Bulgaristan

Chiang Mai, Tayland

Cenova, İtalya

Pittsburgh, ABD

Osaka, Japonya

Curitiba, Brezilya

Palma de Mallorca, İspanya

Edmonton, Kanada

En iyi 10 ülke

Kamerun

Litvanya

Fiji

Laos

Kazakistan

Paraguay

Trinidad & Tobago

Vanuatu

Slovakya

Ermenistan

En iyi 10 bölge

Güney Karolina'da Low Country ve Kıyı Georgia, ABD

Terai, Nepal

Chiriqui, Panama

Launceston & Tamar Vadisi, Avustralya

Valais, İsviçre

Giresun & Ordu, Türkiye

Bavyera, Almanya

Doğu Anglia, İngiltere

Ürdün Yolu

Hood Dağı ve Columbia River Gorge bölgesi, Oregon, ABD



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU