McDonald's'ta siparişleri Trump aldı: "Biz davet etmedik"

"Kamala Harris'ten 15 dakika daha fazla çalıştım"

78 yaşındaki eski ABD Başkanı Donald Trump, McDonald's'taki mesaisinde rakibi Kamala Harris'e sataşmadan geçmedi (AP)

Cumhuriyetçi lider Donald Trump, seçim kampanyası kapsamında McDonald's'ta işçilerle birlikte çalıştı. 

Trump, Pensilvanya eyaletindeki Feasterville-Trevose bölgesinde yer alan bir McDonald's şubesinde pazar günü patates kızartıp paket servis siparişlerini aldı. 

Ancak şube çalışanlarına gönderilen ve Amerikan medya kuruluşu CNN'in incelediği bir mesajda, Trump'ın böyle bir etkinlik için davet edilmediği belirtiliyor.

McDonald's'ın ABD şubeler başkanı Joe Erlinger'ın da imzasını taşıyan mesajda şu ifadeler yer alıyor: 

Gördüğümüz gibi, markamız bu seçim döneminde tartışılan konulardan biri haline geldi. Biz bunu istememiş olsak da bu durum McDonald's'ın birçok Amerikalı için önemli olduğunu gösteriyor. McDonald's seçimlerde herhangi bir adayı desteklemiyor. Bu pozisyon bir sonraki başkanlık yarışı için de geçerli olacak.

Haberde, kolluk kuvvetlerinden bazı kişilerin, Feasterville-Trevose bölgesindeki franchise sahibi Derek Giacomantonio'yla konuşarak, Trump'ın şubeye gelmek istediğini söylediği belirtiliyor. McDonald's'ın da "Kapımız herkese açık" diyerek Trump'ın talebini kabul ettiği aktarılıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimleri öncesinde McDonald's, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'le Trump arasındaki atışmaların konusu oldu. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesiyle Demokratlar adına dümene geçen Harris, kampanya konuşmalarında 1983'te Washington'daki Howard Üniversitesi'nde öğrenciyken bir yaz McDonald's'ta çalıştığını söylemişti. 

Trump ise Harris'in McDonald's'ta çalışmadığını ve Demokrat adayın yalan söylediğini savunmuştu. Cumhuriyetçi lider, McDonald's şubesinde önlük giyerek siparişleri teslim edip patates kızartırken "Bakın, Kamala'dan 15 dakika daha fazla çalıştım" diyerek Harris'e taş atmıştı. 

Harris'in 41 yıl önce fast food devinin Kaliforniya şubesinde çalışıp çalışmadığı ABD seçimlerinin gündem başlıklarından biri haline geldi. 

McDonald's, 1980'lerdeki işçi kayıtlarının dijital ortamda olmadığını bildirmişti. Washington Post muhabiri Philip Bump da dün yayımladığı yazıda, McDonald's'tan yetkililerle görüştüğünü ve Harris'in şubede çalıştığına dair herhangi bir bilgi edinemediğini belirtiyor.


Independent Türkçe, CNN, Washington Post, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU