Tecavüz hükümlüsü Weinstein'e ilik kanseri teşhisi kondu

Gözden düşmüş Hollywood patronu, New York'taki Rikers Island'da tutukluyken üst üste sağlık sorunları yaşamıştı

(Reuters)

New York'taki Rikers Island'da tutuklu olan Harvey Weinstein'in lösemi teşhisi aldığı bildirildi.

Kaynaklar, NBC News'a gözden düşmüş Hollywood patronu ve hüküm giymiş tecavüzcünün, nadir bir kemik iliği kanseri olan kronik miyeloid lösemi için tedavi gördüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Weinstein bir ay önce de New York'ta Rikers Island'daki hapishanesinden "akciğerlerinde çok fazla sıvı olduğu" için aceleyle hastaneye sevk edilerek acil kalp ameliyatına alınmıştı.

Weinstein'in istismarcı olduğunun 2017'de ifşa edilmesi küresel #MeToo hareketini başlatmıştı. Uzun süre Miramax ve Weinstein Company'nin patronu olan Weinstein, halihazırda tecavüz ve cinsel saldırı suçlamalarıyla yeniden yargılanmayı bekliyor.

Weinstein'in daha önce New York'ta aldığı ceza, ilk duruşma yargıcının "korkunç hataları" nedeniyle nisanda bozulmuştu ama Kaliforniya'da tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından çarptırıldığı başka bir hapis cezası halen geçerli.

The Independent cevap hakkı için Weinstein'in sözcüsüyle iletişime geçti.

Weinstein'in yasal sağlık temsilcisi Craig Rothfeld, Deadline'a yaptığı açıklamada "Bu kadar özel ve gizli sağlık konularının kamuoyunda tartışma konusu haline gelmesi hem rahatsız edici hem de kabul edilemez" dedi.

Bay Weinstein'in özel hayatına saygı göstermek adına daha fazla yorum yapmayacağız.

Weinstein, 80'den fazla kadının kendisini tecavüz veya saldırıyla suçlamasından bir yıl sonra ilk kez 2018'de New York'ta tutuklanmıştı.

Ucuz Roman (Pulp Fiction), Aşık Shakespeare (Shakespeare in Love) ve New York Çeteleri (Gangs of New York) de dahil olmak üzere bir dizi Oscar ödüllü filmle tanınan Weinstein, o dönemde Hollywood'un en nüfuzlu ve güçlü yapımcılarından biriydi.

Ancak mağdur olduğunu öne sürenler, Weinstein'in perde arkasında film sektöründeki gücünü, kendilerini cinsel eylemlere zorlamak veya zorlamaya çalışmak için kullandığını ve kariyerlerini ilerletmeye söz verdiğini ya da mahvetmekle tehdit ettiğini söylemişti.

Weinstein, 2020'de New York'ta suçlu bulunmuş ve 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak temyiz mahkemesi, duruşma hakiminin savcıların sözkonusu suçlamalarla bağlantısı olmayan tanıkları çağırmasına izin vererek hata yaptığına karar vermişti. 

Bu tanıkların arasında Weinstein'in 2005'te kendisine tecavüz ettiğini söyleyen oyuncu ve model Tarale Wulff, Weinstein'in 2004'te elini eteğinin içine soktuğunu söyleyen oyuncu ve yapımcı Dawn Dunning ve Weinstein'in 2013'te önünde mastürbasyon yaptığını ve eliyle kendisini taciz ettiğini söyleyen Lauren Young da vardı.

Bu karar, Weinstein'i kamuoyu önünde ifşa eden ilk oyuncu Ashley Judd gibi onu suçlayanlardan tepki almış, Judd bunun "hayatta kalanlar için adil olmadığını" söylemişti.

Weinstein ise masum olduğunu savunuyor ve defalarca tüm cinsel eylemlerinin rızayla gerçekleştiğini iddia etmişti.


Herhangi bir cinsel saldırıya uğramanız halinde Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Alo 183 hattından ve Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden destek isteyebilirsiniz.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU