Fethullah Gülen öldü

Fethullah Gülen’in rahatsızlıkları sebebiyle kaldırıldığı hastanede öldüğü açıklandı

Fotoğraf: X

Gülen'in ölüm haberi, kendisine yakın 'Herkul' sitesinde duyuruldu.

Gülen yapılanmasına yakın Herkul.org'da yayınlanan açıklamaya göre; hakkında 'Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı' olmaktan dava açılan Fethullah Gülen 86 yaşında ABD'de öldü. Gülen'in ölüm haberi "Uzun yıllardır mücadele ettiği rahatsızlıkları sebebiyle hastaneye kaldırılan Gülen, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı" ifadeleriyle duyuruldu.

Sitenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Gülen'in defin işlemleriyle daha sonra açıklama yapılacağı belirtildi:

Ömrünün her anını din-i mübiîn-i İslam’a ve insanlığa hizmet için sarfeden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi bugün (20 Ekim) ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır.
 


Yeğeni de doğruladı

Gülen'in ölüm haberini yeğeni Ebuseleme Gülen de doğruladı. Yeğen Gülen sosyal medya hesabından "Fetullah Gülen ruhunun ufkuna yürüdü.  Allah rahmet eylesin." dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan da doğruladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile ortak basın toplantısı düzenledi.  Fidan, "Fetö örgütü elebaşının (Fetullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor" dedi. 

"Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür" ifadelerini kullanan Fidan, "Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman rehavete itmeyecektir. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür. Bu insanlar şimdi istihbarat servislerinin elinde kendi ülkelerine karşı bir silah olarak kullanılmaktadır. Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım, kendilerini girdikleri ihanet dolu yoldan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler" diye konuştu.

45 davadan yargılanıyordu, kırmızı listedeydi

Gülen hakkında açılan 45 davada bir numaralı sanık olarak yargılanıyordu.

Fethullah Gülen, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme", "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme", "Cumhurbaşkanına suikast", "dolandırıcılık", "resmî belgede sahtecilik", "sınav sorularının çalınması", "usulsüz dinleme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarını gerçekleştirmek ile suçlanmaktaydı.

28 Ekim 2015 tarihinden beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer almaktaydı.

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı yetkilileri, 27 farklı suçlamadan dolayı, ABD'ye resmî olarak 7 kez Fethullah Gülen'in iadesi için talepte bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU