Ratatouille'daki fare Remy gerçek oldu

Bilgisayar mühendisi, Cadılar Bayramı kostümü için meşhur animasyondan ilham aldı

Robot fare, Ernst'ün saçlarını çekerek onu yönlendiriyormuş gibi görünüyor (Christina Ernst)

ABD'li bir bilgisayar mühendisi, meşhur animasyon Ratatuy'daki (Ratatouille) fare Remy'yi gerçek hayata taşıdı. 

27 yaşındaki Christina Ernst, 31 Ekim'de kutlanan Cadılar Bayramı'nda giyeceği kostüm için mühendislik becerilerini konuşturmaya karar vermiş.

TikTok hesabında yaptığı "giyilebilir teknoloji" ürünlerini paylaşan Ernst, son videosunda 2007 yapımı Disney/Pixar filmi Ratatuy'daki Remy'nin robotunu nasıl ürettiğini anlatıyor.

Filmde, aşçı olma hayalleri kuran Remy adlı fare, Paris'teki bir restoranda çalışan Alfredo Linguini'yle işbirliği yapıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yemek yapmayı pek beceremeyen Linguini'nin kafasına oturan fare, saçlarını çekiştirerek onu kontrol ediyor ve ikili harika tabaklara imza atıyordu.

Bunu gerçek hayata taşımak isteyen Ernst, işe üç boyutlu yazıcıyla bir fare modeli yaparak başladı. Ardından modelin içine küçük robotlar ve minik bir bilgisayar ekleyen mühendis, farenin kollarının hareket etmesini sağladı.

Daha sonra kollarını rasgele hareket ettiren fareyle videosunu TikTok'ta paylaşan Ernst'ün takipçileri, modelin kendisiyle uyumlu davranmasını önerdi.

Modele ivmeölçer ekleyerek bunu başarabileceğini fark eden Ernst, birkaç gün sonra yeni bir video paylaştı. 


Videoda mühendisin kollarından geçen kabloların da eklendiği ve Remy'nin kendisiyle senkronize bir şekilde kollarını hareket ettirdiği görülüyor. 

Röportaj programı As It Happens'a konuk olan Ernst, "Bence gereksiz derecede karmaşık projeleri görmek insanlara büyük bir keyif ve neşe veriyor" diyerek ekliyor:

Bu yüzden bu kadar çok kişinin hoşuna gitmesine sevindim.

Bir hafta içinde 9 milyon izlenmeye ulaşan videonun beğeni sayısı, bu haber yazıldığı sırada 1,6 milyondu.

Videonun sosyal medyada dolaşıma girmesinin ardından filmde Remy'yi seslendiren Patton Oswalt da X'te (Twitter) hayranlığını dile getirdi.

Oyuncu "Aman Tanrım, vay canına, ciddi misin?" diye yazdı.



Independent Türkçe, Popular Science, CBC

Derleyen: Büşra Ağaç

DAHA FAZLA HABER OKU