Liam Payne'in ölümüne dair bilinenler

Ardında bıraktığı soru işaretleri tek tek yanıtlanıyor

Hayranları, Liam Payne'in öldüğü otelin önüne akın etti (AFP)

Dağılan One Direction müzik grubunun üyesi Liam Payne'in Arjantin'de kaldığı otelin balkonundan düşerek ölmesinin detayları ortaya çıkıyor. 

31 yaşındaki şarkıcının sevgilisi ve otel çalışanı, soru işaretlerine açıklık getirirken pek çok ünlü de Britanyalı sanatçının ölümünün ardından yaşadığı üzüntüyü paylaştı.

Ölümden önceki telefon 

Çarşamba günü CasaSur Palermo Hotel'de gerçekleşen olaydan kısa süre önce, kendisini resepsiyon müdürü diye tanıtan bir kişinin acil servisi aradığı ortaya çıktı. 

Buenos Aires Polisi'nin yayımladığı kayda göre, şarkıcının çok fazla uyuşturucu alıp içki içtiği ve odasındaki her şeyi kırdığı söyleniyor.

Müdür, müşterinin kendi hayatını riske atmasından korktuğunu da ifade ediyor.

Buenos Aires Polisi, alkol ya da uyuşturucu etkisinde olduğu tahmin edilen agresif bir müşteriye müdahale için otele giden ekiplerin, buraya ulaştığı anda bahçede bir gürültü duyduğunu ve bir erkeğin ağır yaralı halde yerde yattığının belirlendiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buenos Aires ambulans hizmetleri adına açıklama yapan Alberto Crescenti, yaklaşık 14 metre yükseklikteki balkondan düşen Payne'e ilk müdahalenin, yaşama şansı çok düşük haldeyken yapıldığını ifade etti.

İlk ihbarın saat 17.04'te yapıldığını, ambulansın olay yerine 17.11'de ulaştığını anlatan Crescenti, Payne'in olay yerinde yaşamını yitirdiğini söyledi.

Ölümden birkaç saat sonra yapılan otopsinin sonucu açıklandı. Vücudunda çok sayıda travmayla birlikte iç ve dış kanama tespit edilen Payne'in pencereden düşerek öldüğü ve başka birisinin olaya karışmadığı duyuruldu. Şarkıcının bilerek ya da yanlışlıkla düşüp düşmediği henüz netleşmedi.

Ölümünden önceki saatlerde Payne'in yanından ayrılan iki kadınla birlikte üç otel çalışanının ifadesini alan savcılık, şarkıcının olay sırasında yalnız olduğunun düşünüldüğünü belirtti. Odadaki eşyaların kırıldığı ve uyuşturucuyla içki bulunduğu da yazılı açıklamada bildirildi. 

Payne'in düşerken kendini korumaya çalışmaması, olay sırasında bilinçsiz olduğu yorumunu da beraberinde getirdi. 

Toksikoloji raporunun kamuoyuna açıklanmasının haftalar sürebileceği tahmin ediliyor. 

AP

Zayn Malik, Liam Payne, Niall Horan, Louis Tomlinson ve Harry Styles'dan oluşan One Direction, 2010'lu yılların ilk yarısına damga vurmuştu (AP)


Sevgilisi niye ülkesine döndü?

Ölümle birlikte gözler Liam Payne'in sevgilisi Kate Cassidy'ye de çevrildi. 

Sosyal medya fenomeni, üç gün önce TikTok'ta yayımladığı videoda, niye birlikte tatil yapmayı sürdürmeyip pazartesi ABD'nin Florida eyaletindeki evine döndüğünü anlatıyor:

Açıkçası Güney Amerika'ya bayılsam da bir yerde çok uzun süre kalmaktan nefret ediyorum. Biz 5 günlüğüne oraya gitmiştik ama iki haftaya döndü. 'Eve gitmem lazım' dedim. Eve döndüğüm için çok mutluyum. Çok rahatladım.

Cassidy, iki yıldır bir küsüp bir barıştığı sevgilisinin niye kendisiyle gelmediğini açıklamıyor. Ancak One Direction'ın kısaltmasına işaret ederek uçaktaki koltuk numarasının 1D olduğunu belirtiyor.

@kateecass

soooo happpiii to b back in sunshine state

original sound - nicole


Hakkındaki dedikoduyu yanıtlamıştı

Bir yandan dünyayı dolaşan Payne, diğer yandansa yeni parçalar hazırladığını hayranlarına duyuruyordu.

Son teklisi Teardrops listelere giremese de yeni bir albüm hazırlığında olduğunu belirtmişti. 

Yazın bir arkadaş grubuyla bardan ayrılırken görüntülendiğinde Arjantinli Roger Nores'le el ele tutuşması, ikilinin ilişkisine dair dedikoduları körüklemişti. 

Liam Payne ay başında iddiaları yanıtlamıştı:

Dergilerde benle Roger'ın eşcinsel birliktelik yaşadığına dair çok şey var. Maalesef bunlar doğru değil. Eğer öyle olsaydım belki de onu isterdim, kim bilir? Ancak öyle değilim, o da değil.

AP

Üçüncü kattaki otel odasından düşen Payne'in ölümü üzerine ailesi ailesi, kamuoyuna mahremiyete saygı çağrısı yaptı (AP)


Taziye mesajları

İngiliz şarkıcının ölüm haberinin ardından çok sayıda ünlü isim ve sosyal medya kullanıcısı, üzüntülerini dile getiren paylaşımlar yaptı.

One Direction'daki grup arkadaşları ortak açıklama yaptı:

Zamanla, herkesin bunu yapabileceği vakitte daha fazlası söylenecektir. Çok sevdiğimiz kardeşimizin kaybının yasını tutmak ve hazmedebilmek için zamana ihtiyaç duyacağız. Onunla paylaştığımız hatıralar sonsuza kadar değerini koruyacak. Onu çok özleyeceğiz. Seni çok seviyoruz Liam.

Malik, Tomlinson ve Styles kendi sosyal medya sayfalarında da "mahvolduklarını" dile getirdi. 

Eski futbolcu David Beckham ve şarkıcı Ed Sheeran da taziye mesajı yayımlayanlar arasında yer aldı. 

İngiliz efsanesi Beckham "Nazik ve cömert biriydi, çok farklı şekillerde özlenecek" derken Sheeran "Onunla her hatıram müthişti" ifadesini kullandı.

One Direction'ın kurulmasını sağlayan TV yarışması X Factor'ün eski jürisi Sharon Osbourne ise müzik endüstrisini eleştirdi:

Bu endüstri, ihtiyaç duyulduğunda nerede? Dünyanın en sert endüstrilerinden birine girdiğinde sadece bir çocuktun. Kim senin yanındaydı?

AFP

Magazin sitesi TMZ'nin Payne'in cesedinin bir kısmının fotoğrafını göstermesi tepki topladı (AFP)


Tüm zamanların albümleri en çok satan erkek grubu

Payne, 2008 ve 2010'da The X Factor adlı şarkı yarışmasına katılmış, 2010'da yarışmaya katılan Harry Styles, Zayn Malik, Louis Tomlinson ve Niall Horan'la bir araya gelerek One Direction'ı kurmuştu.

70 milyonun üzerindeki albüm satışıyla, tüm zamanların en çok satan erkek grubu unvanını alan One Direction, Malik'in ayrılmasıyla dağılma sürecine girmiş, grup üyeleri 2017'den itibaren solo çalışmalar yürütmeye başlamıştı.

Grupla birlikte 200'ün üzerinde ödül kazanan Payne, bu tarihten sonra çıkardığı teklilerde ve albümlerinde Ed Sheeran, Rita Ora, French Montana ve J Balvin gibi isimlerle çalışmıştı.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre Payne, Niall Horan'ın konserine katılmak için Arjantin'e gidip sonrasında orada kalmış.

Payne ve eski sevgilisi şarkıcı Cheryl Cole, 2017'de bir erkek çocuk sahibi olup adını Bear Grey Payne koymuştu. 

 

Independent Türkçe, New York Times, Daily Record, OK, AP, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU