Bir günde 8 hayvanın öldüğü hayvanat bahçesi geçici süreyle kapatıldı

Ani ölümlerin sebebini saptamak için testler yapılacak

(AFP)

Hong Kong yetkilileri, bir günde 8 hayvanın ölü bulunmasının ardından pazartesi günü (14 Ekim) hayvanat bahçesinin bir bölümünü halkın ziyaretine kapattı.

Bir De Brazza maymunu, bir sincap maymunu, üç pamuk başlı tamarin ve üç beyaz yüzlü saki maymunu pazar günü Hong Kong Zooloji ve Botanik Bahçesi'nde ölü bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hong Kong Eğlence ve Kültürel Hizmetler Dairesi, hayvanat bahçesinin memeliler bölümünün dezenfeksiyon ve temizlik için kapatıldığını aktardı. Daire, ani ölümlerin sebebini saptamak için otopsi ve laboratuvar testleri talep etti.

Hayvanat bahçesindeki botanik bahçe gibi diğer tesisler halka açık kaldı. Daire "Diğer hayvanların da sağlık durumlarını yakından takip edeceğiz" dedi.

Memeliler bölümü kordon altına alındı ve 20 Ekim'e kadar sürecek geçici kapatmayı ziyaretçilere bildirmek üzere ilanlar asıldı.

Hayvanat bahçesi çalışanlarının, maymunları tam koruyucu giysiler giyerek beslediği ve memeliler bölümünün yakınındaki güvenlik görevlilerinin yüz maskesi taktığı görüldü.

Bazı turistler, bölümün kapanması karşısında hayal kırıklığına uğradı.

Çekya'dan eşiyle birlikte ziyarete gelen Martin Bella "Yürüyorduk ve halka açık ücretsiz bir botanik ve hayvanat bahçesi gördüğümüz için sevinmiştik. Hem de burası temiz. Biraz hayal kırıklığına uğradık tabii ki. Yine de ziyaret etmek için güzel bir yer" dedi.

Amerikalı turist Steffany Poon, The Star'a memeliler bölümüne "maymunlar olduğunu bildiği için" geldiğini ama hiç maymun görmeden gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Zooloji ve Botanik Bahçesi, Hong Kong'daki en eski park. 1860'ta kurulan park, yaklaşık 40 alanda 158 kuş türüne, 93 memeliye ve 21 sürüngene ev sahipliği yapıyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU