Ünlü yönetmen yeni kitabında yıldız ismi yerden yere vurdu

"Şöhret ve ihtişama takıntılı"

1995 yapımı Tut Şu Bücürü'nün başrollerinde Travolta ve Hackman'a Rene Russo'yla Danny DeVito eşlik etmişti (Metro-Goldwyn-Mayer)

Ünlü oyuncu John Travolta'nın kendine fazla güvendiği için meşhur filmin setine repliklerini öğrenmeden geldiği ve bu durumun rol arkadaşı Gene Hackman'ı öfkeden deliye döndürdüğü ortaya çıktı.

Bir gangsterin film yapımcısına dönüşmesini konu alan komedi türündeki Tut Şu Bücürü (Get Shorty), 1995'te gösterime girmiş ve kısa sürede büyük bir hit haline gelmişti. Ancak popüler komedinin hayranları, Travolta'nın tavrı nedeniyle ekran dışında çok fazla gerginlik yaşandığından habersiz.

"Oyunculuktan çok şöhrete takıntılı"

71 yaşındaki yönetmen Barry Sonnenfeld, kısa süre önce kaleme aldığı Best Possible Place, Worst Possible Time (Mümkün Olan En İyi Yer, Mümkün Olan En Kötü Zaman) adlı anı kitabında, 70 yaşındaki aktörün oyunculuktan çok "şöhret" konusunda takıntılı olduğunu yazdı.

Oyunculuğu da sevmediğini söylemiyorum ama şöhreti, ihtişamı ve Gene Hackman'ın nefret ettiği her şeyi gerçekten seviyordu.

Emmy ödüllü yönetmen, Grease yıldızının çekimlerden önce senaryoyu okumadığını, sete geç geldiğini ve davranışlarının diğer herkesi etkilediğinden habersiz olduğunu iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikalı sinemacı, aktörün sık sık "repliklerini karıştırdığını" ya da "tamamen unuttuğunu" ve filmi yönetmenin kendisi için çok zorlaştığını anlattı.

Siyah Giyen Adamlar'ı (Men in Black) da çeken yönetmen, bu durumun Gene Hackman'ı çok kızdırdığını yazdı ve usta aktörün sık sık sinirini ondan çıkardığını öne sürdü.

Sonnenfeld kitapta, çekimlerin ilk gününde Travolta ve Hackman arasında yaşanan garip bir sohbeti anlattı.

"Büyüleyici" Travolta'nın Hackman'a hafta sonunun nasıl geçtiğini sorduğunu, karşılığında "çok profesyonel ve göz korkutucu" bir yanıt aldığını yazdı: 

8 sayfalık diyalogla, tüm hafta sonunu bugünün işini ezberleyerek geçirdim sayılır.

"Senaryoyu okumamıştı"

Bunun üzerine Travolta, ona şöyle demiş: 

Bu hafta sonunu boşa harcamak demek.

Çekimlere başladıklarında ise Travolta'nın hazırlıksız olduğu hemen anlaşılmış.

Yönetmen, kitabında "Gene bir profesyoneldi ve sete gelmeden önce repliklerini ezberlemişti" diye yazarak ekledi:

Gene her diyaloğu bilerek kayda girmişti. Öte yandan John, muhtemelen menajeri kazançlı anlaşmasını yaptığından beri senaryoyu okumamıştı. Repliklerini beceriksizce söylüyor ya da tamamen unutuyordu. John'un Gene'in ne kadar sinirlendiği hakkında hiçbir fikri olmadığını söyleyebilirim. Çok ama çok uzun bir gün geçireceğimizi biliyordum.

Travolta, 1978'de Cumartesi Gecesi Ateşi (Saturday Night Fever) ve 1995'te Ucuz Roman'la (Pulp Fiction) Oscar'a aday gösterilmişti.


Independent Türkçe, Daily Mail, OK Magazine

DAHA FAZLA HABER OKU