Stephen King, Harris'in telefonunu açmayan Florida Valisi DeSantis'i eleştirdi

Florida valisi, Kamala Harris'in fırtınayla ilgili "siyasi görünen" aramasını yanıtlamayı reddetmişti

(AP)

Yazar Stephen King, Florida Valisi Ron DeSantis'in, ABD eyaletini vuran ve halihazırda "birden fazla kişinin" ölümüne yol açan devasa fırtına Milton Kasırgası'nı yönetme şeklini sert bir şekilde eleştirdi.

Milton Kasırgası, çarşamba gecesi Sarasota County'de yer alan Siesta Key yakınlarında Kategori 3 seviyesinde karaya ulaşarak bir dizi hortum, yaklaşık 8 metre yüksekliğinde dalgalar, güçlü rüzgarlar, şiddetli yağış ve yıkıcı fırtınalara sebep olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milyonlarca kişiye tahliye uyarısı gönderilmiş, Bradenton Polis Şefi Melanie öneriyi göz ardı edenlere dair kasvetli bir tahminde bulunmuştu.

Vali DeSantis'in doğal afete müdahale yöntemleri, Helene Kasırgası'nın ardından ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in afet kurtarma çalışmalarıyla ilgili telefonunu cevaplamayı reddettiği haberleriyle eleştirilere konu olmuştu.

DeSantis'in bir yardımcısı, NBC News'a "Kamala bize ulaşmaya çalıştı ve biz cevap vermedik" demiş ve aramanın "siyasi göründüğünü" söylemişti.

ABD başkan adayı Harris, bu duruma DeSantis'in "son derece sorumsuz" ve "bencil olduğunu" ve "başka zamanlarda olmasa da de kriz anlarında kendisine lider diyen herkesin siyaseti bir kenara bırakıp halka öncelik vermesi gerektiğini" ifade ederek karşılık vermişti.

King de Harris'in düşüncelerini yineleyerek 46 yaşındaki Cumhuriyetçiyi, bir kız tarafından reddedilmiş huysuz bir ergene benzetti.
 

Stephen King X
(X/Twitter)

 

Medyum (The Shining) ve Hayvan Mezarlığı'nın (Pet Semetary) yazarı X'te (Twitter) şöyle dedi:

Ron DeSantis'in, Milton Kasırgası'ndan önce kendisini arayan başkan yardımcısına cevap vermeme kararı, kendisiyle çıkmayan bir kızla konuşmayı reddeden huysuz bir ergen gibi. Çocukça. Tehlikeli de.

Bu, yakın geçmişte hem Elon Musk'ı hem Donald Trump'ı eleştiren ve Florida'da bir dizi kitabının yasaklanmasına tepki gösteren King'in son zamanlardaki sert çıkışlarından biri.

DeSantis daha sonra Harris'i, kendisinin kasırga müdahalelerini siyasileştirmekle suçlamıştı.
 

DeSantis

ARŞİV: Florida Genel Komutanı Tümgeneral John Haas, 26 Eylül 2024'te, ABD'nin Florida eyaletinin Tallahassee kentindeki Acil Durum Operasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, Helene Kasırgası hakkında konuşan Florida Valisi Ron DeSantis'i izliyor (Reuters)


DeSantis, salı günü Fox News'a "İki haftadır gece gündüz acil durum halindeyiz" demişti.

Benim tüm odağım bu oldu. Kamala Harris'le uğraşmaya odaklanmadım. Haberi gördüm. Benimle iletişime geçmeye çalıştığını bilmiyordum. Bu konu seninle ilgili değil Kamala. Bu Florida halkıyla ilgili bir durum.

Vali daha sonra, Harris'in başkanlığa aday olmadan önce hiçbir zaman Florida'nın kasırga yönetimiyle ilgilenmediğini öne sürmüştü.

DeSantis "Neden geçmişte hiç ilgi göstermemişken bir anda ortaya çıkıp kendisini konuya dahil etmeye çalışıyor?" dedi ve eklemişti:

Bu siyasi oyunlara ayıracak zamanım hiç yok.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU