Saldırıya hazırlanan İran "sert bir tepki" planlıyor

İsrail'in Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği saldırıların ardından Kaani ile temas kesildi. Tel Aviv Tahran'a “Gazze'nin yıkımını” hatırlattı

Hamaney, DMO füze birimi komutanı Emir Ali Hacızade'yi füze saldırısı nedeniyle Altın Feth Madalyası ile ödüllendirdi / Fotoğraf: Liderin web sitesi

Tahran dün, İsrail'in kendisine yönelik son balistik saldırısına yanıtını karşılamaya hazır görünüyordu ve Tel Aviv'i, çatışmanın doğrudan savaşa dönüşme tehdidini taşıyan bir karşı saldırı başlatmaya hazır olduğu konusunda uyardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran, havalimanlarına gidiş-dönüş uçuşlarını iptal ederken, İranlı bir askeri yetkili, ülkesinin olası İsrail saldırısına "belirli karşı saldırılar" düzenleyerek yanıt vermek için bir plan hazırladığını doğrulayarak, İran'ın İsrail içinde bir "hedef bankası" bulunduğunu ve İran'ın son füze saldırısının "her noktayı yok etme yeteneğini gösterdiğini” belirtti.

Ayrıca Devrim Muhafızları deniz birliğinin komutanı Ali Rıza Tengsiri, kuvvetlerinin İran limanlarının vurulması ile ilgili olarak Körfez'deki tüm "düşman" senaryolarını değerlendirdiğini söyledi.

Diğer yandan Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığına göre iki üst düzey İranlı güvenlik yetkilisi, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın geçen ay İsrail hava saldırısında öldürülmesinin ardından Lübnan'a giden İran Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani ile temaslarının, geçen hafta Beyrut'a düzenlenen saldırılardan bu yana kesildiğini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ise İran'ı, Gazze ve Beyrut'ta yaşananların benzeri bir yıkım konusunda uyardı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU