LeBron James bir ilki daha gerçekleştirdi

Bu sefer oğlu da yanındaydı

Babasız büyüyen LeBron James, en büyük oğluyla pazar gecesi birlikte oynayarak bir hayali gerçekleştirdi (AP)

Pek çok rekor kırarak NBA tarihine damga vuran LeBron James, takımı Los Angeles Lakers'ın Phoenix Suns'la karşı karşıya geldiği hazırlık maçında bir ilke daha imza attı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oğlu Bronny'yi yanına alan 39 yaşındaki NBA efsanesi, bir babayla oğlunun tarihte ilk kez aynı NBA takımında forma giymesini sağladı.

Lig tarihinin en skorer ismi, en büyük oğlunun 20. doğumgününde onunla aynı parkeyi paylaştı. İkinci çeyreğin neredeyse 4 dakikasında yan yana oynadılar. 

4 kere NBA şampiyonu, 20 kere de All-Star olan LeBron James maçtan sonra şu ifadeleri kullandı:

İkimiz için, özellikle de ailemiz için çok güzeldi, kesinlikle asla unutmayacağım bir an. Bir baba için bu, her şey demek. Yetişirken buna sahip olmayan birinin çocuklarını böyle etkilemesi, oğlunu böyle etkilemesi, oğlunuzla böyle anlara sahip olabilmek ve en önemlisi oğlunuzla birlikte çalışabilmek… Bir babanın hayal edebileceği en güzel şeylerden biri…

Kaliforniya'daki Acrisure Arena'da gerçekleşen mücadelede Bronny James yedek başladı. Koçu JJ Redick'in maçtan önce kendisine babasıyla oynayacağını bildirdiğini aktaran genç, müsabaka sonrasında "Bunu yapmak için can atıyordum" diyerek duygularını paylaştı. 

Yıllardır oğluyla aynı takımda oynamak istediğini söylese de LeBron James, parkelerde kendisine "baba" diye seslenilmesini istemiyor. 

Bronny bu konuyu şöyle yorumladı:

Hep 'Bu benim babam!' diye düşünüyorum çünkü gerçekten öyle. Ancak oynadığımda o, bir takım arkadaşından ibaret. Hepsi bu kadar.

LeBron, oğlu için şöyle konuştu:

Ona az önce söyledim: Kendini geliştirmeyi sürdür. Genç ve gelişmek istiyor ki en önemlisi de bu. Ne zaman orada bir şansın olsa kazanacak bir oyun sergilemeye devam et. Hatalarından öğren ve kazanacak bir oyun sergile.

Diğer yandan ikilinin birlikte oynadıkları dakikalardaki performansı pek iyi değildi. Bronny iki, babasıysa bir top kaybı yaptı. 

AFP

Bir yıl önce kalp krizi geçiren Bronny'yi Lakers seçmelerin ikinci turunda renklerine bağlamıştı (AFP)


NBA'deki 22. sezonuna girerek Vince Carter'ın rekorunu egale etmeye hazırlanan LeBron üçlük attıktan kısa süre sonra perdeleme yaparak oğlunun da benzer bir atış yapmasını sağlasa da Bronny üçlüğü kaçırdı. 

Koç Redick o anları yorumlarken "Keşke o üçlük girseydi. Çok havalı bir an olurdu. Ancak eminim ki böyle anıları çok olacak" dedi.

Lakers'ın 118-114'lük mağlubiyetiyle sonuçlanan karşılaşmada 13 dakika oynayan Bronny sayı atamazken hanesine iki ribaund ekledi. 

İkinci yarıyı kenarda geçiren babasıysa 16 dakikada 19 sayı, 5 ribaund ve 4 asistle oynadı.
 

Independent Türkçe, CNN, AP

DAHA FAZLA HABER OKU