Hamaney'e yönelik tehditler Nasrallah'ın yasını tutmak için ortaya çıkmasından önce geldi

Biden İsrail ile potansiyel hedefleri görüştü… İran nükleer tesislerinin vurulmasını reddetti

Hamaney bugün bir grup destekçisine konuşma yapıyor / Fotoğraf: İran Dini Lideri’nin internet sitesi

İsrailli yetkililer, Tahran'ın bölgedeki en önemli müttefikleri olan Hamas ve Hizbullah liderlerinin öldürülmesine karşılık olarak İran'ın İsrail'e füze saldırısı düzenlemesinden üç gün sonra, Tahran'daki ilk Cuma namazı öncesinde İran Dini Lideri Ali Hamaney'i suikastla tehdit etti.

Söz konusu tehdit, İsrail Diaspora İşleri ve Antisemitizmle Mücadele Bakanı Amichai Chikli tarafından Hamaney'in X hesabından İran'ın füze saldırılarını övdüğü bir paylaşıma cevaben yapıldı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bölgemizdeki tüm sorunların kaynağı sizsiniz ama bu uzun sürmeyecek.

Knesset Başkanı Amir Ohana da çarşamba günü Hamaney'e hitaben şunu söyledi: “Sonunuza merhaba deyin.”

Cuma namazını kıldıracak olan Hamaney'in, İsrail'in geçtiğimiz cuma günü Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği bir saldırıda öldürülen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın yasını tutması bekleniyor.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden dün (perşembe) yaptığı açıklamada, ülkesinin İsrail ile potansiyel hedefleri ‘tartıştığını’ söyledi. Bir muhabirin İran petrol tesislerine saldırı konusundaki tutumuna ilişkin sorusuna cevaben “Bunu tartışıyoruz” cevabını verdi. Biden çarşamba günü İsrail'in nükleer tesislere yönelik bir saldırısını desteklemediğini açıklamıştı.

Diğer yandan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine yönelik bir saldırısını reddetti, ancak “Herhangi bir eylemi uygun ve eskisinden daha güçlü bir yanıtla karşılayacağız” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU