Boris Johnson'dan Netanyahu anısı: "Şahsi banyomda dinleme cihazı bulundu"

2017'deki ziyarete ilişkin ilginç detaylar paylaşıldı

Fotoğraf: AA

Eski Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, siyasi hayatında dair yakında anı kitabı yayınlayacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık basını tarafından bölümler halinde yayınlanmaya başlanan anı kitabında Johnson, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun 2017'deki ziyaretine ilişkin ilginç detaylar paylaştı.

Telegraph'ta yer alan habere göre İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu, Boris Johnson ile Dışişleri Bakanlığı konutunda bir araya geldi. Haberde, o görüşme sırasında konutun tuvaletini kullanan Netanyahu'nun dinleme cihazı yerleştirdiği iddia edildi.

Ziyaretin ardından yapılan rutin arama sırasında banyoda dinleme cihazı tespit edildiğini belirten Johnson, olayın tesadüf olabileceğini veya olmayabileceğini ifade etti.

Görüşmeleri Netanyahu’nun izin isteyerek lavaboyu kullanmak istediğini kaydeden Johnson, Dışişleri Bakanlığı'ndaki şahsi banyosunu ise gizli bir ek bölüm içinde yer alan ve Londra’daki lüks kulüplerin erkekler tuvaletine benzeyen bir yer olarak tarif etti.

Ada basınına göre Johnson, olaya ilişkin İsrail ile herhangi bir iletişime geçilip geçilmediği veya kınama yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi vermedi. Ancak o dönemde İsrail’in Beyaz Saray’a da dinleme cihazı yerleştirmekle suçlandığı biliniyor.

Boris Johnson'ın “Unleashed” isimli anı kitabı, 10 Ekim’de Birleşik Krallık'ta yayımlanacak. Kitapta, Johnson’ın siyasi kariyerine dair pek çok çarpıcı detayın yer aldığı belirtiliyor.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU