Bağdat'ta ABD askerlerinin bulunduğu askeri üsse füzeli saldırı

Irak'ın Enbar ilindeki Ayn el-Esed Hava Üssü’nde bulunan ABD askeri araçları / Fotoğraf: Reuters

Reuters haber ajansına konuşan iki askeri kaynak, Bağdat Uluslararası Havaalanı’nda yer alan ve ABD askerleri tarafından kullanılan bir askeri üsse bugün şafak vakti en az iki Katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendiğini söylediler. Kaynaklar, hava savunma sistemlerinin füzeleri engellediğini belirttiler.

Ön incelemeye göre üç füze atıldığını söyleyen kaynaklar, bunlardan birinin Irak Terörle Mücadele Servisi’ne ait bir binanın yakınına düştüğünü ve bazı araçlarda hasara ve yangına yol açtığını, ancak yaralanan olmadığını ifade ettiler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransız Haber Ajansı’nın (AFP) aktardığına göre bir güvenlik kaynağı, Bağdat Uluslararası Havaalanı’nda bulunan Victoria Üssü’ne üç füzeyle saldırı düzenlendiğini, bunlardan ikisinin üssün hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini, üçüncüsünün ise Irak Terörle Mücadele Servisi’ne ait bir binanın yakınına düştüğünü belirtti. Bir başka güvenlik kaynağı da saldırının hava trafiğini etkilemediğini söyledi.

Irak’ın başkenti Bağdat'ta bulunan ABD’ye ait bir diplomatik bina, 11 Eylül günü geç saatlerde saldırıya uğramış, ancak herhangi bir kayıp bildirilmemişti.

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği Sözcülüğü, Reuters'ın saldırıya ilişkin yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Hem ABD hem de İran için nadir bir bölgesel ortak olan Irak, 2 bin 500 ABD askerine ve Iraklı güvenlik birimleriyle bağlantılı İran destekli silahlı gruplara ev sahipliği yapıyor.

İran'a yanlısı Iraklı silahlı gruplar, Gazze Şeridi’ndeki savaşın başlamasından bu yana Ortadoğu'nun çeşitli bölgelerinde konuşlu ABD askerlerine birçok kez saldırı düzenlediler.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU